nieuws

Facultatieve
Sponsors

Concerto in Memoriam in gedenkpark Westerveld op zondag 8 juni

Herdenkingsconcert in de open lucht

29 mei 2008

In het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) wordt op zondag 8 juni om 14.00 uur het traditionele Concerto in Memoriam gehouden. De muziek tijdens dit herdenkingsconcert in de open lucht – dat vorig jaar bezocht werd door circa zesduizend mensen - wordt verzorgd door het jonge professionele symfonieorkest ‘Colla Voce’ en sopraan Astrid Lammers (begeleid door pianiste Laura Hölzenspies). Er zullen onder andere stukken van Mozart, Strauss, Ravel en Williams (muziek uit de film Schindlers List) ten gehore gebracht worden.

Vanuit zijn indrukwekkende eigen ervaringen spreekt Luitenant-generaal b.d. H.A. Couzy op 8 juni het Woord van Troost. Met het concert wil Westerveld zoveel mogelijk mensen een mogelijkheid bieden hun dierbaren te gedenken. Daarom is het concert ook vrij toegankelijk.

H.A. Couzy
Het Concerto in Memoriam wordt sinds 1994 georganiseerd en spreekt veel mensen aan. Niet voor niets komen er jaarlijks vele duizenden mensen naar Westerveld. Naast vaak klassieke muziek, The Last Post en de voordracht van een gedicht bestaat het programma elk jaar uit een ‘Woord van Troost'. Hiervoor zijn door de jaren heen aansprekende persoonlijkheden bereid gevonden, waaronder majoor A.M. Bosshardt, prof. dr. B. Smalhout, auteur Anna Enquist en Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld. De heer H.A. Couzy, die dit jaar spreekt, was van 1992 tot 1996 Bevelhebber van de Koninklijke Landmacht en in die hoedanigheid betrokken bij de uitzending van Nederlandse militairen naar gevaarlijk gebied. Juist ook vanuit die verantwoordelijkheid heeft hij te maken gehad met het overlijden van jonge mensen en de reacties daarop van de nabestaanden en de samenleving.

Eerste crematorium van Nederland
Begraafplaats & Crematorium Westerveld – met het eerste crematorium van ons land (gebouwd in 1913 en inmiddels Rijksmonument) - maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van deze Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met werkmaatschappijen over de gehele wereld is 'de Facultatieve Groep' actief op een groot aantal terreinen; van automatisering tot internationaal rouwtransport, van verzekeringen tot thanatopraxie en van communicatie tot het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Op het gebied van verbrandings- en milieutechniek is 'de Facultatieve Groep' wereldmarktleider. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’; bij alles wordt uitgegaan van één kwaliteit: de hoogste.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >