nieuws

Facultatieve
Sponsors

Afscheidsboek bundelt herinneringen voor nageslacht

14 mei 2008


Requiem, de netwerkorganisatie van lokale uitvaartondernemers, biedt nabestaanden de mogelijkheid om te herdenken op een besloten virtuele gedenkplaats: ‘Persoonlijk Requiem’. Van alle herinneringen wordt een Afscheidsboek gemaakt waarin ook de uitvaartteksten en foto’s worden afgedrukt.

Anders dan bij de bestaande condoleancesites is Persoonlijk Requiem een besloten site. Familie en vrienden krijgen via de rouwkaart een inlogcode van de familie en kunnen zo persoonlijk reageren op het overlijden van een dierbare. Zij kunnen levensbeschrijvingen van de overledene en foto’s plaatsen en elkaars reacties lezen. Op persoonlijk requiem staat ook informatie over de tijd en plaats van de begrafenis of crematie, de herdenkingsdiensten en de routes naar de locaties.

Persoonlijk Requiem wordt de nabestaanden aangeboden door uitvaartondernemers die bij Requiem zijn aangesloten. Al voor de uitvaart openen zij de besloten site en zetten de uitvaartinformatie erop. Van alle reacties en levensbeschrijvingen op de site wordt een handgebonden Afscheidsboek gemaakt. Door toepassing van nieuwe technologie zijn deze boeken uiterst betaalbaar. Op die manier kunnen herinneringen bewaard worden voor toekomstige generaties.

Erik Jan Verhulst, directeur Requiem: “Nabestaanden kunnen herdenken in besloten kring. Dat geeft de ruimte om hun herinneringen en gevoelens over de overledene in eigen kring te uiten. Uiteraard neemt de site niet de plaats in van een persoonlijk contact met de nabestaanden. Maar in een tijd van heftige emoties is zo’n site prettig omdat direct contact belastend kan zijn. En het Afscheidsboek voorziet in een behoefte aan iets tastbaars.”

Meer informatie over Persoonlijk Requiem en het Afscheidsboek is te vinden op www.requiem.nl.

Requiem is een netwerk van kleinere en middelgrote uitvaartondernemers. De aangesloten leden onderscheiden zich door hun persoonlijke manier van werken. Specifieke wensen bij de uitvaart en aandacht voor de nabestaanden staan voorop.

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn