nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta kan toekomst met vertrouwen tegemoet zien

Aangescherpte kernfilosofie als hart van het Monuta-uitvaartconcept

29 mei 2008

Monuta kijkt terug op een jaar waarin er voor het uitvaartbedrijf belangrijke nieuwe ontwikkelingen in gang zijn gezet. Speerpunten hierbij zijn de focus op marktbewerking en de strategische herpositionering. Het verzekeringsbedrijf heeft zich opnieuw positief ontwikkeld met een productie die wederom fors hoger ligt dan in het jaar hiervoor. Monuta kan gekenschetst worden als een sterk en gezond bedrijf, dat met vertrouwen de toekomst tegemoet kan zien.

Jaarcijfers
Over 2007 heeft Monuta een gezond financieel resultaat behaald. Ten opzichte van de voorgaande jaren ligt het netto resultaat na belastingen weliswaar lager, maar dit beeld wordt vertekend door de hoge koersresultaten op aandelen in 2005 en 2006. De onderliggende ontwikkeling van het bedrijf zet onverminderd positief door.

Uitvaartbedrijf
In 2007 heeft het uitvaartbedrijf, inclusief franchisenemers, meer dan 17.000 uitvaarten verzorgd. Het resultaat ligt in de lijn met de voorgaande jaren en levert een stabiele bijdrage aan het geconsolideerde resultaat. De nieuwe crematoria in Zoetermeer en Kerkrade hebben het marktaandeel en het aantal verzorgde crematies fors doen toenemen. Monuta heeft meer dan 1.000 crematies meer uitgevoerd dan in 2006. De verwachting is dat het aantal crematoria in Nederland in de nabije toekomst toeneemt van 60 naar circa 100. Ondanks het feit dat het bouwen van een crematorium een fors deel van de jaarlijkse investeringsruimte vergt, staat uitbreiding van het aantal Monuta crematoria hoog op de agenda.

In maart kregen de Monuta vestigingen als eerste in Nederland het Keurmerk Uitvaartzorg. Iedere franchisenemer zal in de loop van 2008 eveneens opgaan voor het keurmerk. Het voldoen aan de keurmerkeisen in namelijk een essentieel onderdeel van de franchiseformule. Inmiddels zijn er meer dan 20 franchisenemers actief. Zowel voor de franchisenemers als voor Monuta is de franchisevorm uitgegroeid tot een volwassen en aantrekkelijke propositie.

Verzekeringsbedrijf
2007 is voor Monuta het meest succesvolle verzekeringsjaar uit haar geschiedenis geweest. Met name de verzekeringsproductie maar ook het premie-inkomen laten een prachtige stijging zien. In totaal is de productie met 43% gestegen, terwijl het premie-inkomen met 15% omhoog ging. De belangrijkste bijdrage in deze spectaculaire groei wordt geleverd door de met Monuta samenwerkende intermediairs. Provinciale kantoren, volmachtkantoren, maar ook ketens en inkoopcombinaties hebben voor een groei gezorgd van ruim 60% in het intermediaire kanaal. Uitvaartzorg en daarmee de uitvaartverzekeringen staan sterk in de belangstelling bij de consument.

Eind 2007 nam Monuta deel aan het Performance Onderzoek Leven, dat organisatieadviesbureau IG&H jaarlijks uitvoert. Op zeer veel aspecten, waaronder de performance van de binnendienst en het gebruik van het extranet, heeft een groot aantal assurantietussenpersonen Monuta beoordeeld. Monuta is als beste uitvaartverzekeraar beoordeeld. Een prachtige prestatie met aanknopingspunten om de performance de komende jaren nog verder aan te scherpen.

Aangescherpte kernfilosofie
In 2007 is voortvarend gewerkt aan de voorbereiding van een nieuwe positionering. Op basis van een aantal maatschappelijke ontwikkelingen is Monuta’s kernfilosofie aangescherpt. De kernfilosofie vormt het hart van het Monuta-uitvaartconcept. Het is onze visie op de samenleving en de veranderende kijk op uitvaart. We willen in nauwe samenwerking met de cliënt dé uitvaartinspirator én –organisator zijn. In het komende najaar komen we naar buiten met nieuwe vormen van dienstverlening die hier naadloos op aansluiten.

Vooruitzichten
Het verzekeringsbedrijf is 2008 begonnen waar het 2007 is geëindigd, namelijk met een nog immer stijgende verzekeringsproductie. Het is de verwachting dat de stijgende lijn van de afgelopen jaren doorgezet kan worden. Middels verdergaande investeringen in diverse vormen van ketenintegratie zal het intermediair ondersteund worden om de efficiency van processen verder te verhogen.

Binnen het uitvaartbedrijf staat Monuta voor een geweldige uitdaging. Daarvoor is de managementstructuur aangepast. Het realiseren van ambitieuze doelstellingen, gecombineerd met een gezonde ontwikkeling in het resultaat, geeft het uitvaartbedrijf een gezonde en kansrijke toekomst.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >