nieuws

Facultatieve
Sponsors

Troffel eerste steen terug naar Zorgvlied

Zorgvlied geeft haar verleden toekomst

8 mei 2008

Op 15 mei aanstaande vindt op Zorgvlied vinden verleden en heden elkaar in een bijzondere gebeurtenis. Dan zal, rond 14.30 uur, mevrouw M.J. Schirm aan wethouder R. Pols de originele zilveren troffelt aanbieden waarmee in 1869 Burgemeester Wiegel de eerste steen is gemetseld van het markante kantoor van begraafplaats Zorgvlied.
Met deze handeling wordt tegelijk het startsein gegeven voor een uniek project: het letter-lijk schrijven van de geschiedenis van Zorgvlied. Hiervoor werkt Zorgvlied nauw samen met het gemeentearchief Amsterdam. Mevrouw M. de Roever zal bij de overhandiging van de zilveren troffel een voordracht houden over de tot nu toe bekende historische feiten rond Zorgvlied.

Voor de tot standkoming van het boek zal een beroep worden gedaan op het publiek om onbekend fotomateriaal, prenten, knipsels, artikelen, anekdotes en persoonlijke herinneringen op te sturen.
Hiervoor start binnenkort een advertentiecampagne en wordt een oproep op het web www.zorgvliedonline.nl geplaatst.

Op 16 maart 2003 kwamen op Zorgvlied alle toen nog in leven zijnde ( oud) burgemeesters van Amstelveen samen op Zorgvlied om er een plaquette te onthullen. Met deze handeling onderstreepten zij de wens om de oude grandeur en allure van Zorgvlied te herstellen. Sindsdien hebben achter en voor de schermen tal van activiteiten plaats gehad. De begraafplaats is gedigitaliseerd, alle grafbestanden zijn nagelopen en daar waar nodig gecorrigeerd, een beeldkwaliteitplan is opgesteld en momenteel in uitvoering. Daar waar renovaties nodig zij, worden deze uitgevoerd. Het plan is om in 2010 Zorgvlied weer de allure van weleer terug te geven gestoeld op de hedendaagse wensen en verwachtingen. Tegen die tijd moet het historische boek over een van de mooiste begraafplaatsen van Nederland ook klaar zijn.

Als start van deze campagne zal op 15 mei om 14.30 mevrouw M.J. Schirm de originele zilveren troffel uit 1869 aanbieden aan wethouder R. Pols.
Ingeluid door Mevrouw Margriet de Roever van het Gemeentelijk archief te Amsterdam. Zij een voordracht over het al bekend zijnde deel van de geschiedenis houden.


Lokatie
Zorgvlied, Amsteldijk 273 te Amsterdam

Contactpersoon: Arpad F.H. Nesvadba, Hoofd Zorgvlied : 020 540 49 27
E mail : zorgvlied@amstelveen.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >