nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta steunt actie voor meer donoren

Nabestaanden krijgen korting op de uitvaart

16 mei 2007

Een kwart van de Nederlanders voelt niets voor orgaandonatie. Verschillende partijen hebben voorstellen in gedachten om het tekort aan donoren op te lossen. Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen wil nú wat doen en extra aandacht vragen voor dit belangrijke onderwerp. Nabestaanden van donoren krijgen daarom korting op een door Monuta uitgevoerde uitvaart.

Een kwart van de Nederlanders voelt niets voor orgaandonatie. Zo blijkt uit onderzoek van het Nederlands Instituut voor de Gezondheidszorg Nivel. De behoefte aan donoren is veel groter dan het aanbod. Jaarlijks sterven honderden mensen doordat niet tijdig een vervangend orgaan beschikbaar is.

Verscheidene politieke partijen en belangenorganisaties hebben voorstellen in gedachten om het aantal donoren te vergroten. Hierbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan een ander registratiesysteem. Paul Beerkens riep namens de Nierstichting onder andere op tot invoering van financiële prikkels. Monuta heeft besloten, in afwachting van de uitwerking van andere voorstellen, nabestaanden van donoren een korting te geven op de uitvaart. In Italië is dit al enige tijd het geval. Directeur van Monuta Cors Hage: " Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen voor dit thema. Kwaliteit van leven is belangrijk voor Monuta. Op deze manier vragen we aandacht, de korting is een kleine stimulans."

Monuta heeft al meer dan 80 jaar ervaring in het regelen en verzorgen van uitvaarten volgens de meest uiteenlopende, persoonlijke wensen. Dankzij een landelijk netwerk van uitvaartcentra en betrokken medewerkers die ruimte geven voor eigen ideeën rondom de uitvaart is elke uitvaart bij Monuta in vertrouwde handen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >