nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA sluit aan bij het Nationale Overledenenregister van Infofilter

Nabestaanden niet meer geconfronteerd met ongewenste post

14 mei 2007

Uitvaartorganisatie DELA sluit zich aan bij de Stichting Infofilter. Hiermee werkt de organisatie mee aan de opbouw van het Nationale Overledenenregister. Met de samenwerking voorkomt DELA dat nabestaanden onnodig geconfronteerd worden met reclame of commerciële aanbiedingen die zijn gericht aan een overleden persoon.

DELA verzorgt ruim 30.000 crematies en uitvaarten per jaar. Des te belangrijker om zeer zorgvuldig met de gegevens van deze personen om te gaan, stelt DELA.
Martin Kersbergen van DELA: “Met de inbreng van de NAW-gegevens van de overledenen aan Stichting Infofilter willen we het belang onderstrepen van zorgvuldige omgang met consumenten en hun persoonsgegevens. Niets is zo vervelend voor nabestaanden om via reclame en commerciële aanbiedingen per post of telefoon geconfronteerd te worden met een pijnlijk verlies van bijvoorbeeld een familielid. Dat kan nu gelukkig worden voorkomen.”

Peter van Buijtene van Stichting Infofilter: "Wij zijn erg blij met de bijdrage van DELA aan onze stichting. Door strategische samenwerking met DELA en nog een aantal andere grote partijen zal het ons lukken om een volledig marktdekkend Register op te bouwen. Dit zal bijdragen aan het effectief voorkomen van consumentenirritatie."

Het Nationale Overledenenregister is een initiatief van de Stichting Infofilter, waar Nederlandse consumenten zich via www.infofilter.nl geblokkeerd hebben tegen ongevraagde reclame en commerciële aanbiedingen per post of telefoon.

Over DELA
Ruim 100 vestigingen, zo’n 1.000 medewerkers en 3 miljoen verzekerden maken de coöperatieve ledenorganisatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 70 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartwezen en na een recent vergelijkend onderzoek van de Consumentenbond kwam de Natura uitvaartverzekering van DELA als beste uit de bus. Sinds 2006 is DELA hoofdsponsor van het Nationaal Dames Volleybalteam.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE