nieuws

Facultatieve
Sponsors

Allerzielen Alom 2007

29 mei 2007

‘De doden niet verzwijgen maar vieren om wie ze waren en wat ze nog te vertellen hebben.’
Kunstproject Allerzielen Alom vindt in oktober en november 2007 op vijf begraaf– en gedenkplaatsen in Noord-Holland plaats en biedt ruimte aan iedereen die zijn doden op eigentijdse wijze wil gedenken.

Met Allerzielen Alom wil initiatiefnemer Ida van der Lee vanuit de beeldende kunst de dood een zichtbare plek geven en het denken over de dood doorbreken . Allerzielen Alom activeert een breed publiek tot deelname en inspireert tot een andere houding.
Het is een multidisciplinair kunstproject dat met schoonheid, licht, vuur en klank de vijf locaties tot gastvrije ontmoetingsplaatsen transformeert. In voorafgaande workshops stimuleren kunstenaars de nabestaanden om rond het graf een ambiance te creëren waarbij de overledene de hoofdrol krijgt en waar familie en vrienden welkom zijn. Daarnaast ontwerpen de kunstenaars ook collectieve gedenkplekken zodat tijdens deze avonden alle bezoekers hun doden kunnen vieren, ongeacht waar zij begraven of gecremeerd zijn.
Drie edities van Allerzielen
In 2005 is de eerste editie Allerzielen Allicht gerealiseerd op De Nieuwe Oosterbegraafplaats in Amsterdam, om de behoefte en het draagvlak te onderzoeken.
In 2007 wordt getoetst of het concept werkt op diverse plekken en of het overdraagbaar gemaakt kan worden. Daarbij staan ook theoretisch onderzoek, publicatie en een symposium op het programma.
In 2008 is advisering, begeleiding en productionele ondersteuning voor initiatieven vanuit begraaf- en gedenkplaatsen zelf mogelijk. In 2009 is het de bedoeling dat de uitvaartbranche het initiatief overneemt.

Data Allerzielen Alom 2007
Zondag 14 oktober Amstelveen Zorgvlied,
zondag 21 oktober Purmerend Kerkhof Overweersepolderdijk,
zondag 28 oktober Blaricum gemeentelijke begraafplaats,
woensdag 31 oktober Castricum begraafplaats Onderlangs,
zaterdag 3 november Yarden Crematorium Schagerkogge.

Organisatie
Allerzielen Alom is een project van kunstenaar Ida van der Lee (www.idavanderlee.nl)
in samenwerking met Projectbureau Zaanstreek, Kunst & Cultuur Noord-Holland en Kunstenaars & Co.

Contact
Projectbureau Zaanstreek, Zuiddijk 259 B, 1505 DA ZAANDAM, 075 771 0129
Contactpersoon communicatie: Ellen Klaus, 06 24253539, communicatie@allerzielenalom.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >