nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rozenceremonie en gospelzang

14 mei: Algemene herdenking Yarden Crematorium Rotterdam

10 mei 2007


Op maandag 14 mei houdt Yarden Crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101 in Rotterdam(-Zuid), voor het negende jaar een algemene herdenkingsbijeenkomst. De bijeenkomst in de buitenlucht duurt van 19.30 tot 20.45 uur en wordt geleid door pastor Rob Lijesen. Tijdens de rozenceremonie leest de pastor namen van overledenen op, waarna nabestaanden een roos - aangeboden door het crematorium - symbolisch kunnen neerleggen. De bijeenkomst eindigt met een kranslegging bij het monument op het terrein van het crematorium. Namen van mensen die recent of langer geleden zijn overleden, kunnen vooraf worden opgeven bij het crematorium.

Vrijheid
Naast pastor Lijesen zal directievoorzitter Yarden Peter van Wageningen een korte toespraak houden over de thema’s als vrijheid, samenleven en het vrije woord. De muziek wordt verzorgd door gospel- en soulkoor Elijah. In kleurrijke toga’s zingen zij nummers als ‘Leun op mij’, ‘Up where we belong’ en ‘I still haven’t found’.

Defilé
Teamleider Jans Springer: ‘De 14 mei herdenking is voor de Rotterdammers een waardevolle traditie. Het is de dag van het bombardement in 1940. Jaarlijks bezoeken honderden mensen de bijeenkomst. De bijeenkomst is buiten, bij slecht weer is er een binnenprogramma. We sluiten af met een kranslegging, twee minuten stilte en een defilé. Nabestaanden kunnen bloemen bij het monument leggen.’ De ontvangst is vanaf 19.00 uur. Toegang is vrij, reserveren gewenst: telefoon 010 480 3344/cre.rotterdam@yarden.nl. Hier kan men ook de naam van degene die men wil herdenken opgeven.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE