nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bijna 2000 meiden naar DELA meidendag voor Nederlands Dames Volleybalteam

Nieuwe mascotte van Oranje team onthuld

21 mei 2007


Apeldoorn, 21 mei 2007 - Bijna 2000 jonge meiden uit heel Nederland bezochten afgelopen vrijdag de DELA Meidendag in de Americahal te Apeldoorn. Daarmee mag de dag met recht een succes worden genoemd. Bij aanvang van het evenement waren de spotlights gericht op de dames van het Nederlands Dames Volleybalteam toen zij onder luid gejuich van hun fans een voor een het podium bestormden. Om 14.00 volgde de persconferentie van bondscoach Avital Selinger. Tijdens de persconferentie maakte hij de selectie bekend. Thomas Berge sloot de dag af met een knallend concert.

Na het startschot van de dag onthulde Nicolette Van Dam samen met de Oranje dames de mascotte van het Nederlands Dames Volleybal Team. De mascotte, een luipaard, heeft net als de volleybaldames een atletische bouw, is snel maar vooral ook mooi om te zien, "En dat zijn onze dames ook!", voegde van Dam er aan toe.

Tijdens de open dag rondom het Nederlands Dames Volleybalteam waren er veel leuke activiteiten te doen. Het volgen van een catwalktraining, meedoen aan een chiwawarace of een dance workshop, zelf volleyballen op de zogenaamde Bossabal, het kon allemaal. Als klap op de vuurpijl verzorgden de meiden van het Nederlands Dames Volleybalteam een clinic. Om 17.00 gaf Thomas Berge ter afsluiting een knallend concert.


Selinger presenteert selectie internationaal seizoen

Begin van de middag startte de persconferentie door bondscoach Avital Selinger, teamaanvoerster Ingrid Visser en hoofdsponsor DELA. Zij gaven een toelichting op de weg naar de Olympische Spelen in 2008, inmiddels beter bekend onder de naam ‘Road to Beijng’.


Avital Selinger, Bondscoach Nederlands Dames Volleybalteam: "Afgelopen zomer hebben we goede resultaten geboekt. Nu volgen de verschillende kwalificatietoernooien waar we ons vol op richten. Ons doel is nu eerst onze positie als 4e van alle Europese landen te handhaven en de prestaties nog meer te verbeteren. De laatste tijd hebben we veel geïnvesteerd in techniek en fysiek. Dat we goed bezig zijn zagen we afgelopen maandag na de vakantiestop van twee weken. Binnen een dag zaten de meiden al op 200 km per uur. Maar de doelstelling is uiteindelijk tussen de 300 en 320 km per uur te komen. Dus, er is genoeg werk aan de winkel en daar concentreren we ons nu op. Daarbij willen we niet op de zaken vooruit lopen. We kijken van dag tot dag hoe het gaat en op welke punten we extra de aandacht moeten vestigen. De tijd die we hebben willen we zo efficiënt en effectief mogelijk benutten. Voor ons is dat de beste manier om ons op de Olympische Spelen van 2008 voor te bereiden."


Ingrid Visser, aanvoerster Nederlands Dames Volleybalteam: "Zelf ben ik net vier dagen terug uit Tenerife waar ik het clubseizoen heb gespeeld. Bij thuiskomst was ik meteen prettig verrast bij het zien van ons team. Het team is sterk verbeterd en straalt veel vertrouwen uit. Vooral de conditie en balcontrol waren meteen aanwezig. Normaal ebt dat een beetje weg tijdens een vakantie. Maar dit keer speelt iedereen meteen weer op hoog niveau. Dat is bijzonder en een erg positief teken voor de komende tijd. Een ander sterk punt is dat kracht is omgezet in snelheid. De komende tijd wordt het vooral veel trainen, maar, het team staat er, dat is zeker!"


Martin Kersbergen van DELA: "Met dit evenement wil DELA volleybal in Nederland weer op kaart zetten, maar ook en vooral onze Nederlandse Volleybaldames een warm hart toedragen. Eind juli wordt de DELA Trophy georganiseerd. Het Nederlands Damesteam speelt dan tegen regerend Olympisch kampioen China. Hiermee hopen we een positief gevoel rond het Oranje Team te creëren. Deze dag laat als aanloop naar de Spelen in 2008 zien dat het met dat positieve gevoel wel goed zit. Als DELA zijn we blij en trots dat wij op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het uitdragen van dit positieve gevoel."


Over DELA

Ruim 100 vestigingen, zo’n 1.000 medewerkers en 3 miljoen verzekerden maken de coöperatieve ledenorganisatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 70 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartwezen en na een recent vergelijkend onderzoek van de Consumentenbond kwam de Natura uitvaartverzekering van DELA als beste uit de bus. Sinds 2006 is DELA hoofdsponsor van het Nationaal Dames Volleybalteam.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >