nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rouwcafe gaat 4 september 2006 van start

Humanitas Breda

9 augustus 2006

Rouw en café: het is niet de meest voor de hand liggende combinatie. Bij het woord café moet u dan ook denken aan een plek van samenkomst, waar iedereen welkom is, waar je met anderen in contact kunt komen, waar je wat kunt drinken en waarvoor je geen afspraak hoeft te maken.

Dat is precies, wat ook met het Rouwcafé beoogd wordt: een avond waar ieder die met dood en rouw te maken heeft de kans krijgt om daarover met anderen van gedachten te wisselen. Voor mensen die een ingrijpend verlies hebben geleden en in hun omgeving daarvoor niet (of niet meer) de aandacht krijgen die zo helpend en steunend kan zijn. Of voor mensen die, om welke reden dan ook, affiniteit hebben met rouw. Humanitas Breda wil voor deze groep mensen avonden gaan aanbieden onder de naam Rouwcafé.

Het is, net als in een gewoon café, niet nodig om zich van te voren aan te melden, de toegang is gratis en eventuele consumpties zijn voor eigen rekening. U bent van harte uitgenodigd!
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Humanitas Breda, Heemskerkstraat 55, 076-5614693, humanitasbreda@hetnet.nl , www.humanitas.nl

De eerste bijeenkomst van het Rouwcafé vindt plaats op maandagavond 4 september van 19.30 - 21.30 uur in de ontmoetingsruimte van Zorgcentrum de IJpelaar, Overakkerstraat 111 te Breda. Er zal om te beginnen een lezing gegeven worden door Jef Boeckmans, Hij is monnik en Zen-leraar en woont in de abdij Maria Toevlucht in Zundert Het thema van zijn lezing zal zijn “Dood als inwijding” waarin het verwerken van het ingrijpende verlies centraal zal staan. Dit kan zijn verlies door de dood, maar ook verlies van b.v. relatie, gezondheid of van werk. Na de lezing wordt het gesprek in kleinere groepjes voortgezet, waarbij men met elkaar van gedachten kan wisselen. Het is de bedoeling met elkaar in gesprek te komen rond het verwerken van verlies.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >