nieuws

Facultatieve
Sponsors

NUVU en VOU starten onderzoek naar nieuwe branchestructuur.

18 augustus 2006

De twee Nederlandse brancheverenigingen voor uitvaartverzorgers hebben in
gezamenlijkheid besloten opdracht te geven voor een onafhankelijk onderzoek naar een nieuwe samenwerkings- en overlegstructuur voor de uitvaartbranche. De beide opdrachtgevende brancheorganisaties, VOU en NUVU, willen zich door middel van een nieuw verbond beter kunnen vertegenwoordigen richting consument, politiek en pers. Een extern bureau zal een onderzoek uitvoeren en daarin de standpunten van alle officiële brancheorganisaties meenemen om te komen tot een opzet waarbinnen dit mogelijk is.

Doel is het vinden van een samenwerkings- en overlegstructuur die een effectieve
vertegenwoordiging van de branche mogelijk maakt. De nieuwe structuur dient de belangen van uitvaartverzorgers en andere partijen in de branche, zoals leveranciers en verzekeraars, in goede samenwerking en overleg optimaal af te stemmen.

Het onderzoek, dat zal worden uitgevoerd door Deloitte & Touche, moet uitwijzen welke wensen en eisen de brancheorganisaties hebben en op welke wijze deze ingepast kunnen worden in een functioneel model. Een stuurgroep van vier personen uit NUVU en VOU zal het onderzoek begeleiden.

Aanleiding is het opheffen van het “Platform Uitvaartwezen”, nadat de VOU en de NUVU het vertrouwen in het “Platform Uitvaartwezen” hadden opgezegd. Vrijwel meteen gaven beide organisaties te kennen niet te lang te willen wachten met het opstarten van een nieuwe structuur die beter aan de wensen van de organisaties zou voldoen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >