nieuws

Facultatieve
Sponsors

Begraafplaatsen als ontmoetingsplek succesvol

7 juni 2023

De gemeente Kampen werkt met een groep vrijwilligers aan een project om van begraafplaatsen een ontmoetingsplek te maken. Het doel is om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan en het project is inmiddels zo succesvol dat Kampen een handboek heeft gemaakt voor andere gemeenten. Daarnaast is het project genomineerd voor een plek in de finale van de ‘Gemeentedelers 2023’. Een landelijke prijs voor succesvolle gemeentelijke projecten.

Praten met elkaar

Op twee gemeentelijke begraafplaatsen in Kampen is een ontmoetingsplek gerealiseerd. Vrijwilligers ontvangen er vooral oudere bezoekers van de begraafplaats Vaak gaat het om ouderen die door het verlies van hun partner vereenzamen, dat meldt Gemeente.nu. Op de begraafplaats kunnen ze met een vrijwilliger koffie drinken en praten. De vrijwilliger kan mensen doorverwijzen naar een professional die hen verder kan helpen. Denk daarbij aan psychische hulp, maar ook aan ondersteuning op financieel vlak. De gemeente Kampen doet hiermee aan vroeg signalering waardoor mensen veel sneller dan anders geholpen kunnen worden.

Kans voor andere gemeenten

Omdat het project op de begraafplaatsen zo succesvol is heeft de gemeente Kampen een handboek gemaakt voor andere gemeenten die hier interesse in hebben. Daarnaast kunnen andere steden ook contact opnemen met de gemeente Kampen om eens mee te kijken op de begraafplaatsen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >