nieuws

Facultatieve
Sponsors

Waarom niet begraven in eigen tuin?

26 juni 2023

Een 75-jarige vrouw uit Westerbroek wil graag worden begraven in haar eigen achtertuin. Ze heeft alles geregeld, maar de gemeente Midden-Groningen wil niet meewerken. De tuin van de vrouw is een halve hectare groot, maar de gemeente wil alleen een uitzondering maken voor mensen die 2 of meer hectare grond bezitten.

De vrouw leeft een (bewust) eenzaam leven en wil na haar dood ook het liefst alleen worden begraven, dat meldt RTV Noord. Haar grote tuin zou goed uitkomst kunnen bieden en omdat haar zoon na haar dood in het huis gaat wonen is het bewaken van het grafrecht ook behoorlijk goed geregeld. Maar de gemeente vindt dat de tuin te dicht grenst aan andere woningen en houdt vast aan de eis van 2 hectare grond.

Donderdag zal de vrouw de gemeenteraad toespreken en vragen om haar toch toestemming te verlenen. Als de gemeente niet mee wil werken stapt de vrouw naar de rechter. Er klinkt inmiddels vanuit meer plekken in het land de vraag om soepeler om te gaan met het begraven in eigen achtertuin.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >