nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium Maaslanden heropent 3 juli

Na verbouwing en uitbreiding

22 juni 2023


Vanaf maandag 3 juli vinden er weer uitvaartplechtigheden plaats bij DELA Maaslanden, het crematorium en uitvaartcentrum in Nieuwkuijk. Na een ingrijpende verbouwing die ruim een half jaar duurde, voldoet de uitvaartlocatie weer aan de eisen van deze tijd.

Nieuw is de Onsenoortzaal; een kleinere aula die nauw verbonden is met een moderne horecaruimte. "Nabestaanden hebben hier de tijd en de ruimte om in een ongedwongen sfeer met een kleiner gezelschap afscheid te nemen van hun dierbare," zegt DELA-locatiemanager Yvonne Kielenstijn.

Warm welkom

Iedereen die het gebouw via de hoofdingang binnenwandelt, komt in een grote open ontvangstruimte. "De ruimte is vriendelijk ingericht," aldus Kielenstijn. "Je ervaart direct een prettig welkom. We zijn dan ook blij dat we iedereen weer op onze eigen locatie kunnen ontvangen."

Bijzonder aan de nieuwe inrichting is al het glas, waardoor er meer licht naar binnenvalt en waarmee binnen met buiten wordt verbonden. Vanuit de Moerputtenzaal, zoals de grote aula heet, kijken de nabestaanden en hun gasten uit op het groen en een grote vijver. "Het gebouw is van zijn gesloten karakter bevrijd en heeft nu een vriendelijke, open sfeer. Dit past beter bij deze tijd, waarin de dood meer bespreekbaar is," legt Kielenstijn uit.


Exterieur crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk

Grote en kleine aula

Naast de Moerputtenzaal is ook een kleine intieme ruimte beschikbaar met een aparte ingang, de Onsenoortzaal. "De afgelopen jaren zien we de vraag naar een intiem afscheid toenemen. Mooi dat we dat nu maximaal kunnen faciliteren. Deze zaal gaat heel natuurlijk over in een moderne horecaruimte. Hier kan een klein gezelschap op een informele, persoonlijke manier afscheid nemen. Nabestaanden hebben de mogelijkheid om de zaal en de horecaruimte voor drie uur te boeken," legt Kielenstijn uit.


Locatiemanager Yvonne Kielenstijn loopt trots door de verbouwde Moerputtenzaal in crematorium Maaslanden

Nieuwe rouwkamers

Komende maanden worden de laatste werkzaamheden afgerond. Kielenstijn: "De bezoekers merken daar weinig of niets van. Er komen twee rouwkamers bij. Lichtere kleuren en comfortabele meubels maken die ruimtes vriendelijk. Daar kunnen de nabestaanden rondom de overleden dierbare hun gasten ontmoeten en in een relaxte setting iets met elkaar drinken."

Klimaatneutraal

In Maaslanden vinden gemiddeld 160 crematies per maand plaats. Begin april werden de elektrische ovens in gebruik genomen en de gasovens ontmanteld. De verbouwing past in de ambitie van DELA om alle uitvaarten in 2030 klimaatneutraal te verzorgen.

Open dag in september

De officiƫle opening van het geheel vernieuwde crematorium Maaslanden vindt plaats op vrijdag 8 september. Op zaterdag 9 september is er een open dag en is iedereen welkom om tussen 10.00 en 16.00 uur het vernieuwde crematorium te bekijken.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >