nieuws

Facultatieve
Sponsors

Recreëren op begraafplaats Breda

19 juni 2023

Bredanaars kunnen binnenkort genieten van een nieuwe recreatieve plek: begraafplaats Zuylen aan de Tuinzigtlaan in Breda. Directeur Roel Stapper wil van de begraafplaats een prachtig park maken met bijzondere graven, mooie urnen, groene omgeving, kunst en zelfs concerten.

Stapper hoopt dat zelfs DJ Tiësto er komt optreden, dat vertelt hij bij Omroep Brabant. Het opknappen van de begraafplaats is noodzakelijk omdat er tegenwoordig meer mensen worden gecremeerd dan begraven. Stapper streeft naar een betere balans om de begraafplaatsen te behouden.

Park Zuylen

Naast de urnentuin, NAC-veldje en groene bovengrondse begraafplaats, zijn er nog meer veranderingen op komst. Stapper wil de begraafplaats transformeren tot Park Zuylen, waar mensen kunnen recreëren, reflecteren en graag begraven willen worden. Een groot kunstwerk wordt momenteel gebouwd voor toekomstige evenementen, zoals buitenbegrafenissen en mogelijk optredens. Stapper belooft dat het iets unieks wordt. Verder wordt het NAC-veldje uitgebreid en wordt overwogen om een standbeeld van Elvis Presley te plaatsen

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >