nieuws

Facultatieve
Sponsors

17 Monuta uitvaartverzorgers ontvangen Vakdiploma

28 juni 2023

Tijdens de jaarlijkse diploma-uitreiking van Monuta ontvingen 17 Monuta uitvaartverzorgers het diploma van het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU). Het diploma werd op 21 juni uitgereikt door Stichting NaVU. De uitreiking vond plaats in Crematorium Heidehof in Ugchelen.

“Onze uitvaartverzorgers staan mensen bij in een heel kwetsbare periode. Zij kozen voor dit vak vanuit een intrinsieke overtuiging dat zij er voor nabestaanden willen zijn. Als je net iemand verloren hebt, wil je erop kunnen vertrouwen dat je wordt begeleid door een uitvaartverzorger die naast die toewijding alle kennis en kunde in huis heeft om dat goed te doen. Onze mensen zijn stuk voor stuk opgeleid en geregistreerd als Register Uitvaartverzorger. Zo weten nabestaanden dat ze bij Monuta altijd met een geschoold vakpersoon te maken hebben,” zegt Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta. “Met onze eigen Monuta Academie kunnen we nieuwe uitvaartverzorgers en doorgroeiende collega’s in huis scholen. Zowel in de praktijk als met het vakexamen. Om de kwaliteit die wij eisen te kunnen waarborgen is opleiding en bijscholing van groot belang. Wij zijn ontzettend trots dat deze 17 uitvaartverzorgers nu hun vakdiploma behaald hebben.”

Uitvaartverzorgers die het NaVU-diploma hebben ontvangen:

1 Erwin Aarts, Breda
2 Wendy Beukema, Zutphen
3 Huub Beuskens, Kerkrade
4 Joost Evers, Amsterdam
5Manon Falke, Emmen
6 Irma Geritz, Apeldoorn
7 Maren Hooydonk, Amsterdam
8 Inge van der Kroon - Oosterveen, Capelle a/d IJssel, Monuta Monique Mourik
9 Lilian van der Maat, Voorburg
10 Tijn Poelmann, Helmond, Monuta Magis
11 Sander Rietbergen, Roosendaal
12 Jorrit Scholte op Reimer, Bussum
13 Natasja Smolders, Emmen
14 Appie Stoelwinder, Zwolle
15 Eline Waalwijk, Roosendaal
16 Gert Visscher, Nunspeet
17 Bianca Versteeg, Zeist


Opleidingsprogramma

Het opleidingsprogramma van Monuta waarmee nieuwe uitvaartverzorgers het vak leren is erop gericht om een stevige basis neer te zetten om het vak te leren zonder dat er op nabestaanden wordt ‘geoefend’. Daarom krijgt elke nieuwe uitvaartverzorger een mentor. Het inwerkproces duurt in totaal een half jaar. Hierbij krijgen de nieuwe uitvaartverzorgers de ruimte om te leren van hun collega’s en uiteindelijk ook zelfstandig aan het werk te gaan. De laatste fase is het NaVU-examen. Na de registratie als uitvaartverzorger heeft Monuta een uitgebreid opleidingsprogramma waarmee uitvaartverzorgers zogenaamde persoonlijke educatie (PE) -punten kunnen halen. De Monuta Academie bre idt dit programma voor bijscholing jaarlijks uit.

NaVU-diploma

Om de vakbekwaamheid van uitvaartverzorgers in Nederland te borgen is het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) in het leven geroepen. Het vakexamen bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Met het NaVU-diploma kunnen uitvaartverzorgers zich inschrijven in het Register Uitvaartzorg van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU). Zij moeten een gemiddelde klanttevredenheidscore van een 8 of hoger (gemeten over twintig uitvaarten) en minimaal tien uitvaarten zonder klachten hebben begeleid. Register Uitvaartverzorgers volgen jaarlijks permanente educatie. Zo zorgen zij voor hun persoonlijke ontwikkeling en blijven zij op de hoogte van veranderingen die voor de sector belangrijk zijn, zowel op vakinhoudelijk, maatschappelijk en juridisch gebied.Nabestaanden kunnen aan de hand van het register hun keuze voor een uitvaartverzorger maken op basis van kwaliteit.

Over Monuta

Monuta is dé afscheidsspecialist. Opgericht in 1923 zet zij zich al 100 jaar in voor dezelfde missie: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk maken. Zij gelooft in openheid en eerlijkheid over afscheid. Over mogelijkheden, kosten én over wat je zelf eigenlijk wilt voor je eigen afscheid. Jaarlijks verzorgt Monuta ruim 14.000 persoonlijke uitvaarten en in totaal biedt zij meer dan 1,5 miljoen mensen financiële zekerheid met haar uitvaartverzekering. Ruim 120 opgeleide Register Uitvaartverzorgers staan mensen in het hele land bij. Monuta heeft 3 eigen begraafplaatsen en 7 crematoria en is partner in nog eens 6 andere. Meer informatie is te vinden op www.monuta.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >