nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium Hoentocht (Groningen) heropent

21 juni 2023

Vanaf maandag 26 juni kunnen weer herdenkingsdiensten en crematies plaatsvinden in crematorium en uitvaartcentrum Hoentocht in Groningen. Het crematorium was gesloten na een brand in maart van dit jaar. De schade aan het gebouw is volledig hersteld. Ook de drie rouwkamers zijn weer beschikbaar. “Heel dankbaar dat we nabestaanden en hun gasten weer in ons crematorium kunnen ontvangen,” zegt Albert-Jan Bouma van DELA-Hoentocht in Groningen.

Oorzaak van de brand was een technisch mankement aan de elektrische oven. Tijdens de herstelwerkzaamheden is voor het verzorgen van diensten en crematies uitgeweken naar het DELA-uitvaartcentrum in Groningen en andere crematoria in de regio. “Hoentocht is een groot crematorium in de regio. We zijn onze collega’s en externe uitvaartondernemers dan ook heel erkentelijk dat zij tijdelijk onze diensten en crematies hebben overgenomen,” aldus Bouma.

Crematorium Hoentocht staat bekend als het meest duurzame crematorium van Nederland. Ook bij de herstelwerkzaamheden is duurzaamheid tot in ieder detail doorgevoerd. “We zijn sowieso van de details,” benadrukt Bouma: “We leveren altijd maatwerk en denken mee met nabestaanden, zodat iedereen een persoonlijk en waardig afscheid krijgt. Ook als het gaat om specifieke wensen rondom horeca of persoonlijke rituelen. Iedereen is van harte welkom in Hoentocht. Vraag gerust een rondleiding aan, zodat je met eigen ogen kunt zien wat er mogelijk is.”


Crematorium en uitvaartcentrum Hoentocht in Groningen weer open

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Groningen op www.groningenuitvaart.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >