nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zeeuwse uitvaartondernemer: 'Vanwege je Haagse accent kom je niet in aanmerking voor de functie’ (video)

27 maart 2023

Robert-Jan Habich had onlangs een goed sollicitatiegesprek bij een uitvaartbedrijf in Zeeland. Habich, die al eerder werkte als uitvaartverzorger in Zeeland, dacht snel weer aan het werk te kunnen in zijn favoriete branche. Maar het liep anders toen hij opeens een afwijzingsbrief ontving van de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer draaide er in de brief niet omheen, hij schreef het volgende: 'Vanwege je Haagse accent kom je niet in aanmerking voor de functie’. Deze afwijzing zorgt voor de nodige ophef in Den Haag, dat meldt Omroep West. In een artikel somt de omroep reacties op van mensen die door hun Haagse accent ook al eens zijn afgewezen voor functies bij diverse soorten bedrijven. Iemand schrijft: ‘'Ik ben ook op mijn Haagse accent aangesproken. Het werd met asociaal geassocieerd en ik moest meer ABN praten.’

Er zijn ook begripvolle reacties op het besluit van het Zeeuwse uitvaartbedrijf. ‘'Sorry hoor, ik hou van Den Haag en ook van het Haags, maar als aanspreekpunt voor een bedrijf of voor een bepaald soort banen kan het echt niet'.

In de video van Omroep West hieronder vertelt Robert-Jan Habich over zijn sollicitatie en de afwijzing.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Den Haag op www.uitvaart-den-haag.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >