Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Crematorium Hoentocht in Groningen tijdelijk gesloten

donderdag 27 maart 2023

Vrijdag 17 maart is er brand uitgebroken in crematorium Hoentocht in Groningen. De brand ontstond door een technisch mankement aan de crematieoven. Hierdoor is Crematorium Hoentocht in ieder geval de komende maand gesloten.

Nabestaanden geïnformeerd

Op de dag van de brand zijn nabestaanden die een afscheidsdienst gepland hadden bij crematorium Hoentocht, direct op de hoogte gebracht van de brand. Deze uitvaarten zijn verplaatst naar andere crematoria in de regio en ons uitvaartcentrum in Groningen.

Nabestaanden waarvan de asbus van hun dierbare op locatie Hoentocht was toen de brand uitbrak, zijn op de hoogte dat de asbussen ongedeerd zijn. Voor het ophalen van de asbus ontvangen wij hen op ons uitvaartcentrum in Groningen.

Technisch onderzoek

De brand heeft flinke (rook)schade aangericht. Dit is via onderzoek door diverse externe experts vastgesteld. Naast de schade aan de oven is er veel schade aan het dak, het luchtbehandelingssysteem en de bekabeling. Niet alleen het herstel zelf vergt tijd, ook de levertijden van materialen maakt dat het niet direct gerepareerd kan worden.

Minimaal een maand gesloten

Dat betekent dat crematorium Hoentocht in ieder geval de komende maand gesloten is en er geen afscheidsdiensten en crematies kunnen plaatsvinden. Deze diensten en crematies kunnen plaatsvinden bij ons uitvaartcentrum in Groningen en andere crematoria in de regio.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in groningen op www.groningenuitvaart.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder