Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Rechter oordeelt dat kinderen recht hebben op afscheid overleden vader

donderdag 28 maart 2023

Sassenpoort Zwolle
De rechter in Zwolle heeft twee kinderen in het gelijk gesteld in een zaak die ze hadden aangespannen tegen de vrouw van hun overleden vader. De vrouw wilde de kinderen niet in de gelegenheid stellen om afscheid te nemen van hun vader.

Er was al jaren geen contact meer tussen vader en zijn zoon en dochter. De vader zou volgens zijn nieuwe vrouw nadrukkelijke hebben aangegeven dat hij niet wilde dat de kinderen bij zijn uitvaart zouden zijn. Tijdens zijn laatste levensjaren, waarin hij vaak ziek was, zouden zijn kinderen niets van zich hebben laten horen en daarom waren ze niet meer welkom.

De rechter oordeelt echter dat de vader deze wensen nooit schriftelijk heeft vastgelegd. De kinderen zijn daarom in het gelijk gesteld door de rechter. Ze krijgen de gelegenheid om in het uitvaartcentrum een uur bij hun overleden vader te zijn, zonder dat daar anderen bij aanwezig zijn. De kinderen gaan niet naar de uitvaart.

Lees de hele uitspraak op Rechtspraak.nl.

Heeft u een juridische vraag die betrekking heeft op het thema uitvaart? Bekijk dan eens de juridisch advies rubriek op Uitvaart.nl van mr. Willem van der Putten. U vindt daar duizenden juridische vragen en antwoorden.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in zwolle op www.uitvaart-zwolle.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder