nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vragen over privé begraafplaats familie Van der Valk bij hotel

8 maart 2023

De familie Van der Valk wil de resten van de in 1969 overleden oprichter Martien van der Valk begraven in een graf achter hotel De Gouden Leeuw in Voorschoten. Martien van der Valk was de oprichter van het hotelconcern en De Gouden Leeuw in voorschoten was het hotel waar alles begon. GroenLinks en de PvdA zijn bang voor precedentwerking en hebben de gemeente vragen gesteld.

Van der Valk wil achter het hotel een privé begraafplaats aanleggen waar het graf voor Martien van der Valk (link naar Wikipedia) moet komen en een graf voor een nu nog levend familielid, dat meldt het Leidsch Dagblad. Het college van Voorschoten wil toestemming geven voor de privé begraafplaats en laat in een reactie op vragen van de PvdA weten dat het toestemming zal geven voor hooguit twee graven.

Vanuit GroenLinks en de PvdA zijn ook vragen gesteld over hoe de gemeente voortaan omgaat met aanvragen voor privé begraafplaatsen van andere Voorschotenaren. In 2009 gaf de gemeente toestemming voor een privé begraafplaats voor mejuffrouw Begeer (link naar website buitenplaats Berbice) die met haar graf ervoor heeft kunnen zorgen dat buitenplaats Berbice voor de toekomst behouden zal blijven.

De privé begraafplaats voor de familie Van der Valk wordt besproken in de commissievergadering van 16 maart.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Leiden op www.uitvaart-leiden.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >