nieuws

Facultatieve
Sponsors

Van der Linde nieuwe directeur gemeentelijke begraafplaatsen Amsterdam

25 maart 2021


Peter van der Linde gaat per 17 mei 2021 aan de slag als directeur van onder meer De Nieuwe Ooster, De Nieuwe Noorder en de gemeentelijke begraafplaatsen van Weesp. Hij volgt interim directeur Jurgen Bueving op, die nog een periode contactpersoon blijft voor project Eeuwigdurend Begraven en Museum Tot Zover.

Van der Linde is 54 jaar werkt sinds 2002 voor de gemeente Amsterdam. Vanaf 2017 is hij onder meer verantwoordelijk voor Team Uitvaarten, dat de (eenzame) uitvaarten/ uitvaarten van gemeentewege (voorheen TRUP) regelt.

Van der Linde:

Voor mij is dit de droombaan waarin ik mijn kwaliteiten, passie en werkervaring kan inzetten. Tijdens mijn studietijd kwam ik in aanraking met mensen in hun laatste levensfase. Ik heb toen ervaren hoe belangrijk het is om op je eigen wijze afscheid te nemen en dat je voor nabestaanden het verschil kan maken. Het werken bij de gemeentelijke begraafplaatsen en crematoria vind ik dan ook betekenisvol werk.

Ik ken De Nieuwe Ooster als een prachtig gedenkpark. Naast mijn werk als manager ben ik een familieman, levensgenieter en sport ik regelmatig. Ook maak ik graag af en toe een uitstapje naar iets heel nieuws. Zo oefende ik tijdens mijn opleiding tot vakbekwaam hovenier regelmatig mijn plantenkennis in het arboretum van De Nieuwe Ooster. Ook De Nieuwe Noorder is een bijzondere plek met een heel eigen sfeer en uitstraling. De gebouwen van De Noorder zijn wat mij betreft uitzonderlijk mooi. Als het zonnetje schijnt stap ik op mijn fiets om vast eens een kijkje op de andere begraafplaatsen en dorpskerkhoven te nemen.

Belangrijk in ons werk is verantwoordelijkheid nemen om bij te dragen aan het gezamenlijke doel: een toekomstbestendige en excellente dienstverlening aan nabestaanden en uitvaartondernemers. Daarin wil ik de verbindende factor zijn. Ik kijk uit naar de samenwerking en ik hoop snel kennis te maken met de collega’s en, zodra de COVID-19 pandemie het toelaat, ook de uitvaartondernemers te ontmoeten.

Lees meer over een uitvaart in Amsterdam

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amsterdam op www.begrafenis-amsterdam.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >