nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA stopt tijdelijk met thanatopraxiebehandelingen

22 maart 2021

DELA stopt voorlopig met thanatopraxie zodat er eerst onderzoek kan worden gedaan naar de veiligheid voor haar medewerkers. Dat laat DELA via haar perswoordvoerder weten.

"We zetten thanatopraxie tijdelijk stop om te kunnen onderzoeken of de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers in het geding is bij deze vorm van opbaring. We bieden thanatopaxie ruim 10 jaar aan en we hebben altijd veel gedaan om de gezondheid en veiligheid te waarborgen, denk daarbij aan persoonlijke bescherming, zoals gelaatsmaskers, extra ventilatie, etc."

Recent bleek uit onderzoek dat die maatregelen wellicht onvoldoende zijn. We gaan dit verder onderzoeken en om het zekere voor het onzekere te nemen stoppen we tijdelijk met thanatopraxie. Dit betekent dat we ook geen thanatopraxie aanbieden via andere partijen, omdat wij nu onvoldoende zicht hebben of zij de gezondheid en veiligheid wel kunnen borgen.

DELA kan nog niet vertellen wanneer de uitkomst van het onderzoek wordt verwacht. Luichies: "Voor nu is voor ons het belangrijkste dat we nu het zekere voor onzekere nemen."

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >