nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gemeente Amsterdam zet streep door nieuwe islamitische begraafplaats

12 maart 2021

De Amsterdamse moslimgemeenschap hebben afgelopen jaar een plan ontwikkeld voor een nieuwe islamitische begraafplaats. De behoefte hieraan werd nogmaals duidelijk toen overledenen door de coronacriss niet gerepatrieerd konden worden en de islamitische begraafplaats in Almere aangaf geen plek meer te hebben. Het college van Amsterdam wil echter niet meewerken aan een nieuwe islamitische begraafplaats.

De initiatiefnemer, Stichting Islamitisch Begraven Nederland, vertegenwoordiger van de voornaamste islamitische (soennitische) organisaties in Amsterdam, gaat nu in beroep.

Aanvankelijk was de nieuw begraafplaats gepland bij Westgaarde maar daar kan geen eeuwigdurend grafrust worden gegarandeerd. Maar dat is wel cruciaal voor veel moslims. Het zelfde geldt voor De Nieuwe Ooster.

In oktober meldde wethouder Marieke van Doorninck (Grondzaken) eeuwigdurende grafrust mogelijk te gaan maken bij de Nieuwe Noorder en de Nieuwe Ooster. Met het toestaan van eeuwige grafrust bij de Nieuwe Noorder en de Nieuwe Ooster is ‘de grens bereikt van wat de gemeente Amsterdam kan bieden’, aldus de wethouder. Wel voert ze nog gesprekken met omringende gemeenten over vestiging van een particuliere islamitische begraafplaats.

Bron: Het Parool

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amsterdam op www.begrafenis-amsterdam.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >