nieuws

Facultatieve
Sponsors

Respectrum crematoria is gestart met de bouw van crematorium Brögbern (Duitsland)

25 maart 2021


Op vrijdag 19 maart jl. vond een bijeenkomst plaats voor de officiële start van de bouw voor een crematorium in Brögbern vlakbij de stad Lingen in het Landkreis Emsland in de Duitse deelstaat Niedersachsen.
Ruim 9 jaar geleden zijn de voorbereidingen hiervoor gestart en Respectrum Crematoria b.v. zal via haar deelneming Respectrum Brögbern GmbH het vierde crematorium bouwen; de eerste van het bedrijf in Duitsland.

Bert van der Weide bedankte in zijn toespraak allen die in de afgelopen periode steun en vertrouwen zijn blijven geven: in het bijzonder de familie Tyding, de grondeigenaar van het perceel waarop gebouwd wordt en daarnaast alle betrokkenen van de stad Lingen. Oberbürgermeister Krone gaf in zijn toespraak aan de bouw van deze faciliteit in de stad en gemeente als een waardevolle toevoeging te zien door het stijgende aantal crematies.
Krematorium Ems-Vechte zoals het nieuwe crematorium zal gaan heten zal eind van dit jaar openen.

Samen met de Oberbürgermeister Herr Dieter Krone heeft Bert van der Weide een gedicht onthuld van Jean Pierre Rawie , vertaald in het Duits. Daarna hebben zij samen de traditionele erste Spatenstich gedaan: elk met een spade de eerste schep zand afgegraven.


Over Respectrum crematoria b.v.

Respectrum Crematoria is in Nederland en Duitsland actief in de exploitatie en ontwikkeling van crematoria. Respectrum zet sterk in op klantwaardigheid en duurzaamheid. Vanaf 2016 zijn in Nederland crematoria geopend in Hardenberg, Dokkum en Eelderwolde. Er zijn plannen in diverse stadia van ontwikkeling voor nieuwe crematoria op verschillende locaties in Nederland en Duitsland.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >