nieuws

Facultatieve
Sponsors

Webinar door de LOB: islamitisch begraven

4 maart 2021


Foto: Peter van Schaik

Op veler verzoek organiseert de LOB een online studie-ochtend over het onderwerp islamtisch begraven. Bij beheerders, beleidsmaker en andere betrokkenen bestaat veel vraag naar kennis over dit onderwerp. Veel meer dan in het verleden krijgen begraafplaatsen de vraag voor een eigen islamitisch veld met graven voor onbepaalde tijd op een bestaande begraafplaats. De behoefte aan kennisdeling en informatie op dit gebied blijkt groot.

Om aan deze vraag te voldoen, organiseert de LOB een webinar over dit onderwerp op

Donderdag 1 april van 10.00 – 12.15 uur

Voor deze ochtend hebben wij drie sprekers uitgenodigd, die ieder vanuit hun eigen invalshoek een presentatie verzorgen:

De heer Ibrahim Wijbenga is voorzitter van de Stichting Islamitisch Begrafeniswezen. In die hoedanigheid heeft hij voor het Nuenense islamitisch kerkhof gelobbyd, om een alternatief te bieden voor het repatriëren naar het land van herkomst.

De heer Wijbenga verzorgt een uitgebreide, praktische introductie.

De heer Mark Masereeuw is sinds 2018 beheerder van vier Begraafplaatsen in Bergen op Zoom: twee RK Begraafplaatsen, de Algemene Gemeentelijke Begraafplaats Bergen op Zoom en de Islamitische Begraafplaats Bergen op Zoom.

De heer Masereeuw geeft een lezing over de historie en invloed Islamitische begraafplaats Bergen op Zoom.

Mevrouw Dr. Khadija Kadrouch-Outmany studeerde rechten en wereldgodsdiensten in Leiden en promoveerde in september 2014 op een proefschrift over de juridische, religieuze en sociale aspecten van islamitisch begraven in Nederland en België. Zij is redactielid van het Tijdschrift voor Religie, Recht en Beleid.

Mevrouw Kadrouch-Outmany zet het juridisch kader uiteen, vanuit het perspectief van de Wet op de lijkbezorging en de islamitische wetten

Na elke presentatie zullen de ingediende vragen van de deelnemers worden beantwoord door de spreker.

Ook niet-leden van de LOB zijn op deze ochtend van harte welkom. De kosten voor deelname bedragen € 50,00.

U kunt zich aanmelden voor dit webinar d.m.v. een mail aan: administratie@begraafplaats.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >