nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden in financiële problemen (update)

1 april 2019

Uitvaartorganisatie Yarden zit in zwaar weer. De grote portefeuille met naturapolissen brengt Yarden in de problemen. Deze naturapolissen kosten Yarden te veel geld, dat meldt het FD. Volgens het FD zit toezichthouder De Nederlandse Bank er bovenop.

Yarden's rechtsvoorganger AVVL heeft veel naturapolissen verkocht waar als tegenwaarde aan vastzit dat de gehele uitvaart wordt verzorgd. De kosten van uitvaarten zijn volgens het FD in de afgelopen jaren zo gestegen dat Yarden nu in de problemen komt door deze oude AVVL-polissen. Yarden probeerde eerder om de polisvoorwaarden aan te passen zodat polishouders nog slechts recht hadden op een vast bedrag (van €3733), maar de rechter stond dat niet toe.

Onder druk van DNB is een beleggingsportefeuille verkocht. Maar dat zou weinig soelaas hebben geboden. Ook zou Yarden hebben geprobeerd haar verzekeringstak te verkopen. Verzekeraar ASR en de Amerikaanse investeerder TPG hadden belangstelling, maar durven een overname niet aan.

Yarden laat in een reactie in het FD weten dat er geen liquiditeitsproblemen zijn en dat polissen gewoon worden uitgekeerd. De buffers zijn wel geslonken en zouden volgens het FD onder het vereiste niveau zitten. Monuta en DELA hebben hun reserveren wel op orde.

Beluister hier het interview met de redacteur van het FD artikel

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >