Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Bedrijf verkoopt data met uitvaartwensen

donderdag 24 april 2019

Het Zwolse bedrijf Appbakkers heeft een app ontwikkeld, ‘Stervensdruk’. In deze app kunnen mensen hun uitvaartwensen vastleggen. Makkelijk voor nabestaanden omdat die dan eenvoudig kunnen inzien hoe hun dierbare zijn of haar afscheid wilde invullen. Maar het bedrijf achter de app verkoopt de data die ze binnenkrijgen wel door aan derden, dat meldt de Stentor.

De data kunnen anoniem worden doorverkocht aan bijvoorbeeld verzekeraars die daarmee kunnen inspelen op wensen van bepaalde groepen mensen. Om zeker te zijn dat de gegevens bewaard blijven, ook wanneer de app in de toekomst misschien niet meer bestaat is een stichting opgericht die de gegevens moet beschermen. Mensen kunnen ook hun wachtwoorden voor sociale media opslaan in de app. Op die manier kunnen nabestaanden bij de sociale media van hun dierbare wanneer die is overleden. Ze kunnen het account dan onder andere opheffen.

Wie zijn laatste wensen liever niet ergens digitaal opslaat kan natuurlijk ook zelf een wensenlijst opstellen. Bewaar je wensenlijst bij je belangrijke papieren en vertel je dierbaren dat je een wensenlijst hebt gemaakt.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder
*/