nieuws

Facultatieve
Sponsors

Lezing over zorg, compassie en menselijkheid

2 april 2019

Op 10 april organiseert Crematorium Tilburg i.s.m. Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Brabant wederom een lezing in één van de aula’s aan de Karel Boddenweg 5 te Tilburg.

De derde lezing in deze cyclus wordt verzorgd door Sander de Hosson. Sander is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen en gespecialiseerd in palliatieve zorg. Hij schreef columns over zijn werk in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant, die gebundeld werden in het boek ‘Slotcouplet’. Slotcouplet is een ontroerende ode aan de zorg. Sanders columns laten zien dat een eeuwenoude uitspraak nog altijd geldt: “Geneeskunde is soms genezen, vaak verlichten, altijd troosten”. (de columns van Sander de Hosson zijn te lezen op www.agora.nl).

In deze lezing gaat hij in op de palliatieve zorg; hoe zorgen we ervoor dat patiënten met een ongeneeslijke ziekte tot het laatste moment zo optimaal mogelijk behandeld worden? En wat doet het eigenlijk met zorgverleners zelf? Eén van zijn uitspraken is: “Als je weet dat overleven er niet in zit, dan is het mijn taak – en die is minstens zo belangrijk – om te zorgen voor een zo goed mogelijke dood”. Een avond over zorg, compassie en menselijkheid.

Toegang, koffie & thee is gratis. Inloop vanaf 19.30 uur en aanvang lezing 20.00 uur.
Einde avond zal rond 22.30 uur zijn.
Graag aanmelden via: info@zmbr.nl of 013-4657355.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >