nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monument voor het overleden kind in Dronten

23 oktober 2018


Deze maand is het 'Monument voor het overleden kind' op de algemene begraafplaats 'De Wissel' in Dronten onthuld. Voor alle kinderen die geen eigen plekje hebben op een begraafplaats, is er nu een plek gecreëerd om hen te herdenken.

Het monument bestaat uit drie stalen elementen (waarvan één met een bankje), die een zuil omarmen. De elementen vertegenwoordigen de symbolische waarde van het getal 3, te weten Vader - Moeder - Kind(eren). Tevens kan het symbool staan voor de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Elk element heeft zijn eigen vorm, hoogte en invulling. Tezamen horen zij bij elkaar. De zuil is gemaakt van basalt natuursteen met tekeningen van een trap, een zon, en een (hemel)poort. Het bankje is een rustpunt voor de ouders om te herdenken. Tevens bestaat de mogelijkheid om een naambordje, van hun overleden kind, aan één van de stalen elementen te laten bevestigen.


Drie begrafenisondernemers uit de gemeente Dronten hebben het initiatief genomen voor dit monument. Gesteund door de gemeente Dronten en veel sponsoren is dit monument gerealiseerd. Meer informatie over dit monument kunt u vinden op: www.wereldlichtjesdagindronten.nl

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE