nieuws

Facultatieve
Sponsors

Lichtjesavond op Westgaarde: vrijdag 2 november

Met fakkeloptocht, drijvende lichtjes, muziek, dans en gedichten

12 oktober 2018

Op vrijdag 2 november is het Lichtjesavond in Herdenkingspark Westgaarde. Het park is dan prachtig verlicht. Met een fakkeloptocht, gedichten, muziek en dans wordt samen stilgestaan bij de dierbaren die wij moeten missen. Iedereen is welkom.

Tijdens de donkere dagen missen we de mensen van wie we afscheid hebben moeten nemen vaak nog meer. Het branden van een kaarsje voor onze overleden dierbaren kan dan een goed gevoel geven. Op vrijdag 2 november is daar in Herdenkingspark Westgaarde alle ruimte voor. Die dag staat de uitvaartlocatie in het teken van herdenken.

Overdag krijgen bezoekers van de begraafplaats een chrysant uitgedeeld. Deze bloem staat symbool voor herdenken, maar ook voor geluk en vriendschap. In het ParkCafé kan men een kopje koffie of thee drinken en samen herinneringen delen.

Nog meer lichtjes dan voorgaande jaren

In de avond wordt Westgaarde prachtig verlicht met lampen, fakkels en honderden drijvende lichtjes in de vijver.
“Dit jaar pakken we het groter aan dan voorgaande jaren,” zegt Sander Blokhuis, manager van Crematorium en Uitvaartcentrum Westgaarde, “met nog meer lichtjes en een variatie aan activiteiten.” Zo kan men deelnemen aan de fakkeltocht door het park, een persoonlijke boodschap posten in onze brievenbus naar de hemel en bij de grote vijver ter nagedachtenis een lichtje aansteken dat symbolisch weg zal drijven. Ook is er prachtige gospelmuziek, andere Nederlands- en Engelstalige liederen en optredens van twee dansgroepen.

‘Iedereen is welkom’

Lichtjesavond op Westgaarde is op vrijdag 2 november van 18.30 tot 20.30 uur. Het is een herdenkingsavond voor iedereen. Sander: “Ook wanneer je nog nooit op onze locatie is geweest, ben je van harte welkom.” Entree is gratis. Herdenkingspark Westgaarde, Ookmeerweg 275 in Amsterdam. www.westgaarde.nl/lichtjesavond.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE