nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium Purmerend is weer open

30 oktober 2018


Na enkele maanden te zijn gesloten wegens radioactiviteit kunnen crematies vanaf deze week weer als vanouds plaatsvinden in Crematorium Purmerend. Hiervoor heeft PC Uitvaart akkoord ontvangen van de ANVS (Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming).

Crematorium Purmerend, gelegen naast de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Purmerweg, werd in juli gesloten nadat er radioactieve straling was vrijgekomen. Dit gebeurde na de crematie van een overledene die radioactieve stoffen in het lichaam had ter behandeling van kanker. Deze radioactieve stoffen zijn in de as terechtgekomen. De veiligheid van de omgeving en het milieu zijn niet in het geding geweest.

De protocollen zijn doorlopen, het ovengebouw is grondig schoongemaakt en ook is direct het periodiek onderhoud aan de oven uitgevoerd. Hiermee is de crematieoven geheel stralingsvrij en weer als nieuw. Inwoners van Purmerend en omgeving kunnen weer in hun eigen stad gecremeerd worden.

Over Crematorium Purmerend

Crematorium Purmerend is gelegen naast de Nieuwe Algemene Begraafplaats van de Gemeente Purmerend aan de Purmerweg. Het crematorium maakt, evenals Het Uitvaartcentrum Purmerend Beemster, onderdeel uit van PC Uitvaart, expert op het gebied van uitvaartverzorging in de regio Noordwest-Nederland.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE