nieuws

Facultatieve
Sponsors

Pimp je eigen doodskist

23 oktober 2018


Beleving is vandaag alles. Waarom zou je eigen begrafenis dan aan die trend ontsnappen? Via de kistconfigurator www.mijndoodskist.be van Funico, moedermaatschappij van Bogra, kan je voortaan je kist persoonlijk (laten) pimpen.

Begrafenissen evolueren steeds meer van informeel afscheid naar persoonlijk loslaatmoment. Vooral door de sterke toename van aula’s bij begrafenisondernemers, die veel intiemer zijn dan een kerk. “Als gevolg hiervan komt de overledene tijdens de dienst nu écht centraal te staan: in muziekkeuze, teksten en … de kist”, vertelt Stijn Defever van Funico International, producent van uitvaartkisten. “Omdat het de familie toelaat de overledene een heel persoonlijke laatste eer te bewijzen. Daar spelen wij met de kistconfigurator op in.”


Kwaliteit

Via www.mijndoodskist.be kan de familie een kist met standaardbeelden of een volledig eigen ontwerp personaliseren. “Een kist bedrukken kon al”, verduidelijkt Defever, “maar het beeldmateriaal dat we daarvoor ontvingen was vaak ondermaats. Via de kistconfigurator, waarop je je eenvoudig registreert, kan je nu zelf afbeeldingen uploaden die aan bepaalde kwaliteitsvoorwaarden moeten voldoen.” Vervolgens kan de familie – al dan niet in samenwerking met de uitvaartondernemer – die beelden verschuiven, vergroten, verkleinen en/of verrijken met Word-tekst waarvan lettertype, grootte en kleur zelf worden gekozen.


Krijten en schilderen

“Uiteraard kan je blijven kiezen uit onze uitgebreide collectie standaardbeelden en -teksten”, aldus nog Defever. “Het uiteindelijke ontwerp mail je naar de begrafenisondernemer, die dit vervolgens bij ons bestelt. Binnen de 48 uur wordt de gepersonaliseerde kist geleverd.”


Funico is geen onbekende op het gebied van ‘personaliseerbare’ kisten. Ze bracht eerder de krijtkist op de markt, waarop de familie voor of tijdens de dienst een boodschap kan nalaten. Evenals de schilderkist, die vooral de (klein)kinderen onder handen kunnen nemen.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE