nieuws

Facultatieve
Sponsors

Post Mortem - Verhalen achter funeraire momenten

19 oktober 2018

Op vrijdag 12 oktober is het nieuwe boek 'Post mortem - Verhalen achter funeraire monumenten'van Peter van Overbeek verschenen. Dit boek met een historisch thema wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Sommige doden hebben het zo slecht nog niet. Ze krijgen een prachtig tuintje op hun buik, misschien wel een heus beeld van een gerenommeerd kunstenaar op het hoofd of een bekende Nederlander als buurman. En met een beetje geluk wordt de gedenksteen op termijn zelfs uitgeroepen tot rijksmonument. En de levenden kunnen rouwen en genieten tegelijk. Post mortem neemt je mee als beginnend graftoerist langs de meest bijzondere graven en begraafplaatsen, geeft een voorzichtig (instap)kijkje in de wereld van de funeraire cultuur in Nederland en staat hier en daar stil bij een wat minder voor de hand liggend graf.

Over de auteur

Peter van Overbeek (1974) onderzoekt graag de minder voor de hand liggende bezienswaardigheden van Nederland, de verborgen monumenten en de verhalen achter deze onontdekte parels. Waar de meeste toeristen links gaan, gaat hij liever rechts. Eerder verschenen van de auteur al onder andere ‘De 50 meest (on)opvallende musea van Nederland’ en ‘Achter het klaphek’.

Meer gegevens over Post Mortem - Verhalen achter funeraire momenten is te vinden in de Boekenlijst van Uitvaart.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE