nieuws

Facultatieve
Sponsors

Alleen terminaal zieken mogen nog een graf reserveren

2 oktober 2018

De gemeente Leeuwarden is bezig om het beleid op de begraafplaatsen aan te passen. Een van de meest opvallende veranderingen in het beleid is dat mensen niet zomaar meer een graf mogen reserveren, dat meldt de Leeuwarden Courant.

Nu kan iedereen nog een plek uitkiezen op de begraafplaatsen. Maar de gemeente vindt dat hierdoor te veel ruimte onnodig lang wordt vrijgehouden. Het komt voor dat families bijvoorbeeld graven reserveren voor ouders en kinderen zodat iedereen in de toekomst naast elkaar begraven kan worden. Maar de gemeente voorziet nu ruimtegebrek en wil de begraafplaatsen niet uitbreiden.

Het college wil de regels zo aanpassen dat alleen terminaal zieke mensen bij leven een graf mogen uitkiezen. Er is in de raad weerstand tegen dit voornemen, daarom is besloten dat er een extra raadsvergadering gehouden zal worden over het beleid op de begraafplaatsen. Er is overigens ook goed nieuws voor nabestaanden. De gemeente wil de nu nog verplichte bijdrage voor grafonderhoud facultatief maken. Iedereen mag straks zelf bepalen of ze willen dat hun graf door de gemeente schoon wordt gehouden of dat de nabestaanden daar zelf voor zorgen. Men kan er ook voor kiezen om het graf juist te laten verweren met de tijd.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Leeuwarden op www.uitvaart-leeuwarden.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE