nieuws

Facultatieve
Sponsors

Onkruid wieden zonder gebruik pesticiden bijna niet te doen

20 juli 2017


Stockfoto BDK Media

In Belgiƫ is de laatste weken veel discussie over het onkruid op de begraafplaatsen. Sinds er geen pesticides meer gebruikt mogen worden om onkruid te bestrijden groeit het onkruid welig op menig begraafplaats. Dat resulteert in veel klachten bij gemeenten. De gemeente Dilbeek riep onlangs klagers op om zelf maar onkruid te wieden. De burgemeester van het Belgische Riemst noemt het verwijderen van onkruid, dweilen met de kranen open.

Het is maar goed ook dat gemeenten geen pesticides meer mogen spuiten om onkruid tegen te gaan. Dat is ook in Nederland het geval. Pesticides zijn uiterst schadelijk voor het hele ecosysteem. Helaas weten niet alle bezoekers van begraafplaatsen waarom er op veel begraafplaatsen meer onkruid groeit dan vroeger. Elke begraafplaatsbeheerder zal het probleem op zijn of haar eigen wijze moeten aanpakken. Dat kan door zoals in Dilbeek emmers en handschoenen te plaatsen met het verzoek om zelf onkruid te verwijderen. Maar het kan mogelijk ook helpen om nabestaanden goed voor te lichten zodat ze meer begrip krijgen voor het feit dat het heel moeilijk is om al het onkruid te verwijderen. Zeker nu het warm is en het regelmatig regent groeit het onkruid heel snel. Voor mensen die echt moeite hebben met onkruid is er toch een beetje goed nieuws, in de winter zal het meeste onkruid vanzelf weer verdwijnen.

Wilt u meer weten over waarom het gebruik van pesticides op begraafplaatsen echt niet meer kan. Kijk dan voor uitgebreide informatie op www.2020pesticidevrij.nu.


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >