nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ingezonden brief voorzitter Keurmerk Uitvaartzorg (reactie artikel over ‘Zwarte randen uitvaartbranche’)

Uitvaartorganisaties

24 juli 2017

Het stuk “de zwarte randen van de uitvaartbranche” (FD 10 juni) wekt de indruk dat de uitvaartbranche misbruik maakt van de precaire situatie van nabestaanden. Dit beeld doet vele ondernemers in de uitvaartzorg geen recht. Zorg en respect voor overledenen en familieleden zijn regel en geen uitzondering!

Alle uitvaartorganisaties, zowel grote als kleine, hebben zakelijke belangen. Een condoleancebijeenkomst met hapjes en drankjes levert meer op dan alleen een kop koffie. De budgetaanbieder moet het hebben van lage organisatiekosten en biedt daarom beperkte dienstverlening.

Daarom is het goed dat het grootste deel van de uitvaarten in Nederland wordt uitgevoerd door een onderneming die is aangesloten bij het Keurmerk Uitvaartzorg. Zij worden door een onafhankelijke certificeringsinstantie periodiek getoetst op zes zekerheden. Bijvoorbeeld: zijn de afspraken vooraf goed vastgelegd, is er een transparante kostenbegroting, heeft de uitvaartverzorg(st)er voldoende ervaring en is deze goed opgeleid, klopt de nota?

Zo hebben nabestaanden de zekerheid van een goede en integere uitvaart. De hoge scores uit de verplichte klanttevredenheidsonderzoeken doen vermoeden dat zo’n 100.000 families per jaar een goed gevoel hebben overgehouden aan hun keuze voor een keurmerkbedrijf. Alles kan beter, maar het kon ook slechter.

Matthijs de Gee
voorzitter Stichting Keurmerk Uitvaartzorg

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >