nieuws

Facultatieve
Sponsors

Parthes BV neemt Rouwservice Nederland over

19 juli 2017

Nadat gisteren al bekend werd dat Bogra, de fabrikant van uitvaartkisten, is overgenomen door het Belgische Funico zijn vandaag de medewerkers van Rouwservice Nederland (RSN) op de hoogte gesteld van het feit dat ook hun bedrijf een doorstart zal maken met Parthes BV als nieuwe eigenaar. Hiermee komt een einde aan een periode van onzekerheid die ontstond nadat eind juni beide bedrijven failliet gingen. Met deze overname is voor het overgrote deel van de medewerkers de werkgelegenheid zeker gesteld. Ook kunnen de uitvaartleiders die klant zijn bij beide bedrijven zeker zijn van een voortgezette gezamenlijke dienstverlening. Bogra en Rouwservice Nederland zullen ook met de nieuwe eigenaren samen blijven optrekken.

Zowel RSN als Bogra gingen in juni failliet. De curator zette daarna de activiteiten door en ging op zoek naar overnamepartijen. Voor het personeel betekende dit een onzekere periode. Aan die periode van onzekerheid komt nu een einde. RSN heeft op dit moment 250 medewerkers. 90% van dit personeel krijgt nu een baan aangeboden in het nieuwe Rouwservice Nederland II. Daarmee is ook de levensvatbaarheid van het bedrijf voor de toekomst zeker gesteld.

Voortgezette samenwerking

Ondanks het feit dat er sprake is van twee afzonderlijke overnames zijn Parthes en Funico overeengekomen dat de unieke samenwerking van RSN en Bogra zal worden voortgezet, waarbij de klanten nog steeds via een contactpunt zaken kunnen doen. Juist dit gezamenlijke aanbod van uitvaartkisten en rouwwagens inclusief chauffeurs en dragers voorziet in een groeiende behoefte in de uitvaartbranche waarin meer en meer uitvaartleiders als zelfstandige actief zijn.

“De continuiteit van de ondernemingen is gewaarborgd, het overgrote deel van de medewerkers behoudt zijn baan en de klanten kunnen op een gezamenlijke service rekenen. Als Parthes willen we graag investeren in RSN. We geloven in de kracht van het bedrijf door de toegewijde medewerkers die altijd voor de klant willen klaar staan. Juist in de uitvaartbranche zien we steeds meer zelfstandige uitvaartleiders die een uitvaart op maat bieden en daarbij gebruik maken van leveranciers als RSN. Onze ambitie is om het bedrijf verder te versterken met op maat gerichte oplossingen die passen bij de huidige tijd. Flexibel en klantgericht.”, aldus Jan Willem Jansen, directeur van Parthes BV.

Reageer op dit artikel

Reacties:


22 juli 2017 om 21:39

Wim Jetten

Harstikke fijn voor de medewerkers van bij de bedrijven dat er een deze maatschappij nog fatsoenlijke mensen zijn die geen stomme dingen doen of zich zelf verrijken.


Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn