nieuws

Facultatieve
Sponsors

Belastinginspecteur achtervolgt man tot in graf

10 juli 2017

De rechter heeft een belastinginspecteur veroordeeld tot een geldboete en een werkstraf. De inspecteur bleef een belastingplichtige letterlijk tot in zijn graf lastigvallen. De inspecteur heeft zich volgens de rechter schuldig gemaakt aan grafschennis. Hij zou verschillende keren kunstbloemen hebben vernield op het graf van zijn slachtoffer, dat meldt de Telegraaf.

De weduwe liet in 2014 een camera plaatsen bij het graf van haar man nadat er meerdere keren zaken waren vernield. De camera legde uiteindelijk vast hoe de belastinginspecteur het graf vernielde en daarvoor moest hij zich voor het hof en uiteindelijk voor de Hoge Raad verantwoorden. De overledene en de grafschenner hadden in het verleden een conflict over een belastingschuld.

De inspecteur beweert dat hij de kunstbloemen afknipte om ze op internet te vergelijken met andere bloemen om zo vast te kunnen stellen wat de kostprijs van de bloemen was. Het hof en de Hoge Raad komen tot de conclusie dat het excuus van de ambtenaar geen stand houdt. De rechters gaven bij hun vonnis aan dat het onmogelijk is om aan de hand van kunstbloemen bij een graf vast te stellen hoe hoog het inkomen van de overledene was of dat van zijn familie. De grafschenner is in 2015 ontslagen door de belastingdienst. Ook zijn ontslag vocht hij zonder succes aan tot bij de Hoge Raad.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >