nieuws

Facultatieve
Sponsors

Arnhem begraaft dakloze in Nijmegen vanwege goedkoper tarief

23 oktober 2015

De Wet op de lijkbezorging schrijft voor dat de gemeente waarin iemand komt te overlijden verantwoordelijk is voor de uitvaart als er geen familie of vrienden zijn die de uitvaart willen of kunnen regelen. In Arnhem overleed vorige week een dakloze Roemeense waarvan de familie in Roemeniƫ de kosten van de uitvaart niet kon dragen, dat meldt de Gelderlander. Daarom regelt de gemeente Arnhem dat de vrouw vandaag wordt begraven, maar het opvallende is dat de gemeente heeft gekozen voor een begrafenis in Nijmegen en niet in de eigen stad.

De gemeente Arnhem heeft er voor gekozen dat de vrouw wordt begraven op begraafplaats Rustoord in Nijmegen. Een woordvoerder van de gemeente Arnhem zegt in de Gelderlander dat het goedkoper is om de Roemeense te begraven in Nijmegen. Omdat de gemeente zuinig wil zijn met geld van de gemeenschap wordt de vrouw dus niet begraven in de plaats waar ze al ruim tien jaar de daklozenkrant verkocht in de wijk Elderveld.

De vrouw wordt begraven in een keldergraf. Op die manier is het in de toekomst makkelijker als de familie uiteindelijk toch nog wil dat de vrouw wordt begraven in Roemeniƫ.

De meest uitgebreide informatie over het onderwerp uitvaart in Arnhem vindt u op www.uitvaart-arnhem.nl, voor informatie over ditzelfde thema in Nijmegen kijkt u op www.uitvaart-nijmegen.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >