nieuws

Facultatieve
Sponsors

Brand Slangenburg ontstaan door technisch mankement

8 oktober 2015

De brand van woensdagmiddag in de ovenruimte van crematorium Slangenburg in Doetinchem is ontstaan door een technisch mankement aan de invoerwagen. Hierdoor kon de ovendeur niet volledig sluiten en ontstond er brand. Schade-experts zijn bezig om de exacte schade vast te stellen. Er is zeer waarschijnlijk sprake van forse schade omdat er brand- en rookschade is ontstaan in de ovenruimte en rookschade in enkele aangrenzende ruimten.

Door de rookontwikkeling die ontstond tijdens de brand trad het noodprotocol in werking. De brandweer heeft de ovendeur alsnog kunnen sluiten waarna het crematieproces van de kist die al was ingevoerd is hervat. Het hele crematieproces heeft daardoor plaats kunnen vinden. Op het moment dat de brand uitbrak in de ovenruimte was er geen crematieplechtigheid bezig. Wel zaten er nog belangstellenden van een eerdere crematieplechtigheid in het restaurant, deze mensen zijn naar buiten begeleid. Een crematieplechtigheid die later op de middag zou plaatsvinden is verplaatst naar het crematorium in Dieren.

Crematieplechtigheden gaan gewoon door

Donderdag konden er al weer crematieplechtigheden worden gehouden in het crematorium. De technische crematies vinden op dit moment plaats in crematoria in Ede en Diepenveen. Het is nog niet bekend wanneer er weer crematies kunnen plaatsvinden in Doetinchem. Crematorium Slangenburg doet er alles aan om ook de technische crematies zo snel mogelijk te hervatten.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >