nieuws

Facultatieve
Sponsors

Hek helpt niet om wild van begraafplaats te weren

22 oktober 2015

De gemeente Westvoorne gaat 70.000 euro uitgeven voor een hek dat er voor moet zorgen dat het wild geen bloemen meer opeet op de nieuwe begraafplaats van Rockanje, dat meldt het AD. Volgens raadslid Jacqueline van Hoey Smith (VVD) is het weggegooid geld want het hek zal het wild niet tegenhouden.

Van Hoey Smith is oud-jachtopziener en weet uit ervaring dat het wild zich niet laat tegenhouden door een hek. De begraafplaats ligt in het duingebied en daar komen nou eenmaal veel dieren die bloemen eten die mensen achterlaten op de graven.

Bij de gemeente komen veel klachten binnen van mensen die het niet leuk vinden dat de bloemen op de begraafplaats worden opgegeten. Andere nabestaanden kunnen het juist erg waarderen als het graf van hun dierbare bezoek krijgt van bijvoorbeeld een ree.

Kies bloemen die niet worden gegeten door wild

Van Hoey Smith zegt dat er maar één heel eenvoudige oplossing is en dat zijn bloemstukken die niet in de smaak vallen bij het wild. De bloemist bij de begraafplaats zegt in het AD dat hij mensen er altijd op wijst dat ze beter kunnen kiezen voor wildonvriendelijke bloemstukken. Mensen die het niet erg vinden als de bloemen worden opgegeten kunnen dan gewoon kiezen voor bijvoorbeeld heel smakelijke rozen. Van Hoey Smith denkt dat de gemeente er beter voor kan kiezen om bezoekers van de begraafplaats beter voor te lichten.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >