nieuws

Facultatieve
Sponsors

Samen herdenken in Gedenkpark Westerveld

12 oktober 2015


“Wij merken dat gezamenlijk herdenken iets is waar steeds meer behoefte aan is”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. “Het biedt troost samen herinneringen op te halen en te merken dat je niet alleen staat. Saamhorig, en toch heel intiem. Daarom organiseren wij ook dit jaar weer een gedenkavond om iedereen de mogelijkheid te bieden om een kaarsje op te steken ter nagedachtenis aan een geliefd persoon.” Vanwege de unieke uitstraling van het gedenkpark heeft de KRO-NCRV ervoor gekozen om – net als vorig jaar – op 2 november vanaf Westerveld een live-uitzending te verzorgen. De uitzending op NPO 2 begint om 18.45 uur.

Westerveld – ASCE
Westerveld – een Rijksmonument - is een van de oudste particuliere begraafplaatsen van ons land (1888) én het eerste crematorium van Nederland (1913). Het gedenkpark van circa 31 ha ligt in een duingebied heeft een haast on-Nederlandse uitstraling. In ons land was Westerveld de eerste begraafplaats die zich lid mocht noemen van de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Andere leden van deze prestigieuze internationale organisatie zijn onder andere Père-Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome. In Nederland is, naast Westerveld, alleen begraafplaats Moscowa in Arnhem lid.

'de Facultatieve Groep'

'de Facultatieve Groep'

Begraafplaats & Crematorium Westerveld maakt deel uit van 'de Facultatieve Groep'. De kernactiviteiten van 'de Facultatieve Groep' (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is de Groep op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >