nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartondernemer probeert crematorium concurrent tegen te houden

23 oktober 2015

Er wordt al jaren gesproken over de komst van een crematorium in Handel. Maar het zit de initiatiefnemers de afgelopen jaren niet mee. Ondernemer René van Hoof zag een paar jaar geleden dat zijn plan om een crematorium te bouwen aan de Peeldijk werd afgewezen. Tot zijn grote ongenoegen mag zijn concurrent van de gemeente wel een crematorium bouwen in dezelfde straat. Van Hoof heeft daarom bezwaar gemaakt tegen het voornemen om een crematorium te realiseren aan de Peeldijk 20b in Handel, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

De plannen van Van Hoof werden een aantal jaren geleden afgewezen door de provincie. De provincie hield het crematorium tegen omdat de locatie die de uitvaartondernemer op het oog had deel zou uitmaken van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). De locatie die uitvaartondernemer Meulmeesters nu op het oog heeft aan de Peeldijk maakt volgens de gemeente geen onderdeel uit van de EHS. Daarom mag het crematorium er worden gebouwd van de gemeente.

Uitvaartondernemer Van Hoof is daar boos over. Hij maakte eerder al bezwaar, maar de gemeente wees zijn bezwaar af. Van Hoof heeft nu bezwaar gemaakt bij de Raad van State en daardoor zal het nog enige tijd gaan duren voordat duidelijk wordt of er definitief wel of niet een crematorium gebouwd mag worden aan de Peeldijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >