nieuws

Facultatieve
Sponsors

Afscheidshuis De Lelie Gorinchem geopend

5 oktober 2015


Op 2 oktober heeft de officiele opening plaatsgevonden van Afscheidshuis De Lelie in Gorinchem. De oude beheerderswoning aan de poort van de oude begraafplaats in Gorinchem is geheel onder handen genomen en kan vanaf heden ingezet worden als 24-uurs opbaargelegenheid. Hiermee ziet Besems Uitvaartverzorging in Gorinchem zijn wens om een 24-uurs opbaargelegenheid te hebben in vervulling gaan.

“We hebben de woning geheel in het karakter van het pand ingericht”, aldus Anne Besems. De mensen kunnen beschikken over een huiskamer met grote tafel waar 10 mensen aan kunnen zitten, een eenvoudige maar nette keuken en een aparte ruimte waar de overledene ligt opgebaard. De aankomende periode wordt de achtertuin aangepakt en sfeervol ingericht met een stiltehoekje. De bovenverdieping zal ook onder handen worden genomen waardoor het binnenkort ook mogelijk is om er te blijven slapen. “Dat is vooral handig als nabestaanden verder weg wonen zodat ze niet elke keer heen en weer hoeven te rijden. En de ruimte is er dus waarom zouden we het niet gebruiken en aanbieden?”, aldus Anne Besems. Het afscheidshuis zal ook ingezet gaan worden voor kleinschalige bijeenkomsten en workshops op het gebied van rouwverwerking en voorlichting. Hiervoor werkt Besems Uitvaartverzorging samen met uitvaartbloemist Distel en Mirt, eveneens uit Gorinchem.

Open Dag

De open dag op 3 oktober was een groot succes. Ruim 300 mensen hebben deze dag bezocht. De bezoekers konden het afscheidshuis bekijken en konden tevens kennis maken met de diensten en producten van een aantal uitvaart gerelateerde bedrijven. Daarnaast was er middels een route over de oude begraafplaats een afscheids-symposium. Een 9-tal gepassioneerde bloemisten uit heel Nederland hebben voor deze gelegenheid de handen ineen geslagen om de bezoekers te laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van afscheidsbloemwerk. Het mooie weer op deze dag was wel een kadootje.













Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >