nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium in de gemeente Steenwijkerland

7 oktober 2015

Aantal crematies stijgt

In het ontwikkelgebied Eeserwold van Steenwijkerland wil Respectrum Crematoria een crematorium realiseren. Binnenkort wordt de gemeenteraad van Steenwijkerland gevraagd of hij medewerking wil verlenen aan het opstarten van de benodigde bestemmingsplanprocedure en het vergunningentraject.

Aantal crematies stijgt

Het crematorium voorziet in een maatschappelijke behoefte. Uit marktonderzoek blijkt namelijk dat veel mensen in Noord-Nederland een crematie boven een begrafenis verkiezen. Dat aandeel zal de komende jaren naar verwachting nog verder toenemen. Met de komst van dit crematorium in deze regio kan beter op die vraag worden ingespeeld en hoeft men niet meer naar Meppel of Heerenveen te reizen.

Modern crematorium voor Steenwijkerland

De beoogde locatie voor het nieuwe crematorium is gelegen in het gebied Eeserwold.
Het verzorgingsgebied omvat de gemeenten Steenwijkerland, Meppel, Westerveld, Weststellingwerf en een deel van de Noord-Oostpolder. Het crematorium zal over de modernste faciliteiten beschikken, waaronder een ruime aula, condoleanceruimte, een kleine aula annex familiekamer, een uitvaartcentrum met opbaarkamers en kantoorruimten.

Landschappelijke inpassing en duurzaamheid

Het crematorium zal een landschappelijke uitstraling krijgen, die past bij het gebied. Bovendien wordt er in het ontwerp veel aandacht geschonken aan duurzaamheid.

Omwonenden betrekken

Omwonenden zijn vandaag geïnformeerd over de plannen. Respectrum Crematoria gaat met omwonenden in gesprek over de plannen. Hiertoe is een informatieavond georganiseerd op 14 oktober.
Voor meer informatie over de plannen kunt u contact opnemen met:
Re-Spectrum Crematoria bv, dhr. B. van der Weide, (06) 51 53 18 27

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >