nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden lanceert online cursus afscheid nemen

10 december 2014


Fotografie, bloemschikken of mindfulness: overal is een cursus voor te volgen, maar nog niet voor het nemen van afscheid en rouwverwerking. Terwijl iedereen hier op een zeker moment mee te maken krijgt en het één van de moeilijkste momenten in het leven is. Yarden heeft daarom in samenwerking met Libelle Academy een online cursus ‘goed afscheid nemen en rouw verwerken’ ontwikkeld, waarbij alle aspecten van afscheid aan bod komen.

Van het nadenken over je eigen uitvaart tot wat er geregeld moet worden op het moment dat een dierbare overlijdt en van de organisatie van een plechtigheid tot leren omgaan met emoties die bij rouw en verlies komen kijken. De cursus is gratis te volgen op Libelleacademy.nl.

“Bij het overlijden van een dierbare komt er ontzettend veel op je af. Mensen zijn hier vaak niet op voorbereid. Met deze cursus willen we mensen helpen om op een mooie en betekenisvolle manier afscheid te nemen. Dat varieert van praktische tips voor het organiseren van een plechtigheid tot begeleiding in het leren omgaan met verlies. Maar ook biedt de cursus inspiratie en ideeën rondom afscheid nemen”, aldus Sabrina Franken, directeur uitvaartverzorging bij Yarden. “Als afscheidsspecialist weten we dat goed afscheid nemen van een overleden dierbare helpt bij het verwerken van het verlies.”

De cursus ‘afscheid nemen en rouw verwerken’ bestaat uit zes blokken die je meenemen langs alle verschillende onderwerpen. Naast tips, informatie en inspiratie, biedt de cursus ruimte om aantekeningen te maken en staan er verschillende opdrachten in.

Reageer op dit artikel

Reacties:


16 juni 2016 om 23:12

Marjanne

Bestaat deze cursus nog en zo ja hoe en waar kan ik inschrijven/deelnemen?
Alvast bedankt voor uw reactie


19 mei 2016 om 13:27

Anneke Arkes

Ik heb interesse hierin ,zie dat het een tijdje terug daarvan een oproepje van was. We zitten nu in 2016 ..Ik hoop dat er weer mensen zijn die dit ook willen , Kunt u nogmaals misschien deze online cursus doen .


14 november 2015 om 12:54

mieke visscher

Heeft mijn interesse.Goed om hiermee voortijds vertrouwd te maken


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE