nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden opent in 2016 crematorium in Hoogeveen

17 december 2014

Op begraafplaats Zevenberg in Fluitenberg bij Hoogeveen start Yarden in 2015 met de bouw van haar 25e crematorium. Het crematorium en uitvaartcentrum met onder meer 24-uurs opbaarkamers, een familiekamer en verzorgingsruimte wordt in de eerste helft van 2016 opgeleverd. Vandaag ondertekende directeur Yarden Uitvaartverzorging Sabrina Franken het contract met de gemeente Hoogeveen in aanwezigheid van wethouders Jan Steenbergen en Anno Wietze Hiemstra.

Het ontwerp en de inrichting van het crematorium is van architectenbureau Panoptic, dat ook de inrichting van verschillende andere Yarden-locaties heeft ontwikkeld. In het nieuwe crematorium Hoogeveen wordt het ‘Feeling environment’-concept toegepast, waarbij rekening wordt gehouden met de emoties van bezoekers door toepassing van onder meer warme kleuren, geur en verlichting.

Afscheid
Sabrina Franken: ‘Met het nieuwe crematorium voorzien wij naast begraven en opbaren in de behoefte van mensen uit de regio om in hun eigen vertrouwde omgeving afscheid te kunnen nemen van hun dierbaren. Waardig afscheid nemen helpt nabestaanden in het verwerken van hun verlies. De 24-uurs opbaarkamers mogen nabestaanden zelf inrichten met bloemen, persoonlijke bezittingen, foto’s, tekeningen, etc. zodat de overledene met herinneringen wordt omringd. Omdat deze kamer een eigen ingang heeft, kunnen nabestaanden er dag en nacht terecht.”

Over Yarden
Als dé afscheidsspecialist van Nederland heeft Yarden de ervaring dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom ondersteunt en inspireert zij nabestaanden bij het organiseren en verzorgen van een begrafenis of crematie. Maximale persoonlijke aandacht staat voor Yarden centraal. Voor, tijdens en na het afscheid. Elke individuele afscheidswens is hierbij het belangrijkste uitgangspunt. Yarden maakt dit afscheid betaalbaar door het aanbieden van verzekeringen met een lage premie. Zodat nabestaanden nooit voor verrassingen komen te staan. Yarden is één van de drie grootste uitvaartorganisaties van ons land. De vereniging telt bijna één miljoen leden en heeft geen winstoogmerk. Met 41 uitvaartcentra, 23 crematoria, 2 crematoria in aanbouw, 26 franchisenemers Uitvaartzorg en 7 begraafplaatsen in heel Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Met het in aanbouw zijnde crematorium in Oosterhout, bouwt Yarden in Hoogeveen aan haar 25ste crematorium.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >