nieuws

Facultatieve
Sponsors

Alles is mogelijk bij Beerenberg (uitvaartkisten)

2 december 2014


Het idee is geboren toen de moeder van Dimitri Jagtenberg stierf. Ze had een laatste wens: haar zoon moest de kist maken. Zodat ze afscheid kon nemen in stijl. Jagtenberg: “Ik heb haar wens gerespecteerd. Het was bijzonder om te doen. ik heb een mooie, eenvoudige kist gemaakt met daarop een franse lelie geairbrusht. Ze hield van dat symbool.”

Met jeugdvriend en kunstschilder Mark Beerens (37) vormt Jagtenberg (37) al jaren een kunstenaars collectief. Naast het organiseren van tentoonstellingen beraden ze zich al jaren op manieren om hun kunstzinnigheid te koppelen aan verkoopbare producten. Beerens: “We hadden het al vaker over het maken van kisten, handgeschilderd met fijne houtbewerking.” Jagtenberg: “Maar dat is tijdrovend en zo zouden we geen groot publiek kunnen bereiken. Toen ontdekte we dat je full colour kan printen op hout.” We besloten een maatschap op te richten, en onze namen te combineren. Zo ontstond begin augustus van dit jaar Beerenberg.

Beerens: ‘Je bestelt bij ons geen kist, maar een Beerenberg. We zijn 4 maanden bezig geweest om de eerste collectie te ontwerpen, de Betula collectie. De verschillende types zijn vernoemd naar verschillende berkensoorten. Jagtenberg: “We maken schetsen en van daaruit een computerontwerp, bedrukken de verschillende onderdelen en monteren ze daarna in elkaar.” Het resultaat is een mooie, strak vormgegeven kist die tegelijkertijd kwalitatief design is.


Beerenberg ontwerpt ook kisten naar wens. Beerens: “Een ontwerp naar wens kunnen we binnen 48 uur leveren, we hebben een dag nodig om te ontwerpen, en een dag om te kist te maken. Beerenberg kisten uit de collectie kunnen we binnen 36 uur leveren. Standaard zit er een katoenen bekleding bij de kist, maar we hebben ook verschillende stoffen zoals neon oranje pluche of een mooie teddy stof, alles is mogelijk bij Beerenberg.”

Mensen kunnen bij Beerenberg ook terecht om een ontwerp te laten maken voor de kist, dat wordt vastgelegd, en als de tijd daar is, dan wordt de kist gebouwd. Op deze manier kunnen mensen al een bewuste keuze maken hoe hun uitvaart eruit kan zien en de familie niet de keuze voor de overledene hoeft te maken. Slechts voor 250,- kan er al een basis ontwerp gemaakt worden, en krijgt men een uniek houten object. Binnenkort te zien op de site.

Naast de Betula collectie heeft Beerenberg ook een budget kist genaamd “Populus’. Deze Beerenberg Populus is gemaakt van populieren hout en is ook beschikbaar met een print direct op de populieren deksel. De standaard Populus is vanaf 8 December leverbaar, de ontwerpen voor de Beerenberg Populus met print zijn in de maak en zijn ook binnenkort leverbaar.


Jagtenberg: “In een monumentaal tabaksmagazijn in Druten konden we een atelier/showroom huren. Daar staan de Beerenberg kisten nu tentoon gesteld. Naast de kisten ontwerpen we ook grafmonumenten, dierenkistjes en urn kistjes, maar we zijn ook druk bezig met andere producten te bedenken en te ontwerpen die bij een uitvaart nodig kunnen zijn.”

Jagtenberg: “Bij iedere Beerenberg krijgen de nabestaanden een zakje zaadjes van een boom, voor bij het graf of in de eigen tuin. Als herinnering, maar ook omdat we hout gebruiken en een boom willen terugplanten.

Ze zijn al druk bezig met het ontwerpen van een Beerenberg deLuxe collectie. Is dat niet macaber, zo dicht bij de dood leven en werken? Beerens: “Nee.” Jagtenberg: “We hebben beide veel met de dood.” Beerens:” We geloven in een hiernamaals. Niet vanuit religie, maar vanuit onze eigen gedachten” Jagtenberg: “Dat weet ik dankzij mijn moeder. Ze is ergens, dat voel ik.”


Vanaf 1 December zijn de Beerenberg producten leverbaar. Kijk hier voor meer informatie www.beerenberg.nl of like ons op facebook.com/beerenbergdesign of op twitter @Beerenbergkist

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >