nieuws

Facultatieve
Sponsors

Informatiemiddag met de Eexterkerk: Rituelen en begraven

18 september 2014


Zaterdag 27 september houdt Natuurbegraafplaats Hillig Meer samen met de Stichting ‘Vrienden van de Eexter kerk’ een informatieve middag over traditionele en moderne manieren van begraven en de rituelen en muzikale omlijstingen die daarmee gepaard gaan. De bijeenkomst start in de Eexter Kerk en eindigt met een rondleiding op Natuurbegraafplaats Hillig Meer.

De Eexter kerk heeft altijd een rol gespeeld in het leven van vele mensen uit Eext e.o. Men is er gedoopt, getrouwd en/of begraven. Sinds de kerk is overgedragen aan Oude Drentse Kerken/Het Drentse Landschap wordt de kerk gebruikt diverse activiteiten, zoals muzikale optredens en tentoonstellingen. Aan deze activiteit wordt nu de begrafenis toegevoegd. Een begrafenis in de oude traditie, met symbolen die eeuwen oud zijn.


Natuurbegraafplaats Hillig Meer is onderdeel van Landgoed Heidehof, een natuurgebied op de Drentse Hondsrug in Eext. Mensen kunnen er zélf een plek uitkiezen, midden in de natuur, waar ze voor eeuwig begraven willen worden. Graven worden nooit geruimd en nabestaanden worden niet geconfronteerd met onderhoud of verlenging van grafrechten. Door een graf op Hillig Meer te reserveren, draagt men bij aan natuurbehoud voor toekomstige generaties.

Op 27 september is er de mogelijkheid om u te laten informeren over wat er rond de kerk van Eext en de natuurbegraafplaats mogelijk is. De middag start om 13.30 uur in de Eexter Kerk met onder andere demonstraties van het orgel en de kerkklokken. Om 15.30 uur wordt u verwelkomt in het ontvangstgebouw van Natuurbegraafplaats Hillig Meer met een drankje. Hier start een rondleiding met uitleg over de rijke begraaftraditie van dit prachtige natuurgebied.

De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.kerkeext.nl of www.hilligmeer.nl.

De afstand van Eext naar Hillig Meer is een paar kilometer. Het is een mooie fietstocht of wandeling. U kunt ook met de auto komen, er is voldoende parkeergelegenheid.

Wat: Informatiemiddag met de Eexter kerk: Rituelen en begraven

Waar: Stationsstraat 44, Eext (Eexter kerk) en Provincialeweg 2, Eext (Hillig Meer)

Info: via info@hilligmeer.nl, www.hilligmeer.nl of T 0592 26 09 44

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Moet u op dit moment een uitvaart regelen?

JA NEE